english English

UNIDU Tjedan karijera - Gdje je nestao čovjek?

25.02.2019, 14:42:31

Koliko su društvene mreže promijenile kulturu življenja i odnose među ljudima odavno je tema u javnom prostoru; napisano je više novinskih napisa i provedena brojna istraživanja. Jedno je sigurno - Generacija Z (rođeni između 1996. i 2011.) međusobno je povezana više nego prijašnje i tehnološki su iznimno pismeni. Aktivni su korisnici društvenih mreža, a po istraživanjima najviše koriste YouTube, Facebook, Instagram, Snapchat i Twitter. Dodatno, najviše ovih usluga konzumiraju s pomoću mobitela. Međutim, istraživanja pokazuju i da je ova Generacija puno usamljenija nego ostale, a jedan od razloga je i njihova prisutnost na društvenim mrežama.

Međutim, Generacija Z priprema se i/ili je ušla na tržište rada. I sve veći njihov broj priprema se za zapošljavanje. Ekonomisti smatraju da će osvojiti tržište rada i uz pomoć tehnologija mijenjati svijet. Radi se o visokoobrazovanim ljudima koji imaju svoje zahtjeve. Od poslodavaca ne očekuju isto kao prijašnje, popularno nazvane baby-boom generacija, generacija X i generacija Y. Radno okruženje već se počelo mijenjati s Generacijom Y, tzv. milenijalcima, a dodatno će se morati prilagođavati Generaciji Z. Za razliku od prijašnjih, manje su skloni biti dio kolektiva, znatiželjni su, žele iznijeti svoje ideje i nisu pobornici klasičnog radnog vremena.

Gdje je nestao čovjek u ovoj priči može se postaviti kao pitanje, a mi smo ga postavili na nadolazećem Tjednu karijera, koje će se održati od 4. do 8. ožujka 2019., u organizaciji Službe za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata.

Uz brojne radionice, predavanja i panele, posebno ističemo središnji događaj Tjedna karijera - panel s temom „Gdje je nestao čovjek?“ a o Z Generaciji (rođeni između 1996. i 2011.) i njihovom pristupu politici, vjeri, poslu, ljubavi i različitim životnim pitanjima govorit će: saborski zastupnik Ivan Pernar, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, psihologinja Ljubica Uvodić Vranić i vlasnik agencije Direct Booker Nino Dubretić. Panel će moderirati voditelj umjetničkog programa Art radionice Lazareti Pero Mrnarević.

Program cijelog Tjedna karijera može se pogledati ovdje.
Tražilica