english English

Prof. dr. sc. Pero Maldini na konferenciji Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije

08.03.2019, 16:30:23

U ponedjeljak, 4. ožujka u Zagrebu je održana konferencija posvećena budućnosti Hrvatske pod nazivom Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije, u organizaciji Večernjeg lista.

Na konferenciji, koja je označila rekapitulaciju događanja u razdoblju od prve konferencije prije dvije godine, sudjelovali su vodeći hrvatski znanstvenici i stručnjaci u pojedinim područjima, koji su iznijeli svoje promišljanja i procjene onoga što se u Hrvatskoj dogodilo unatrag dvije godine te predložili mjere za budućnost (Anđelko Akrap: Demografija, Boris Jokić: Obrazovanje i digitalno društvo, Dragan Lozančić: Nacionalna sigurnost, Pero Maldini: Politički sustav,  Goran Granić: Energetika, Davor Škrlec: Ekologija, Katarina Miličević: Turizam, Božo Skoko: Novi imidž Hrvatske, Ivo Lučić: Odnos prema prošlosti). Uz tematska izlaganja, konferencija je obuhvatila i 6 panel-diskusija u kojima je sudjelovalo oko 30 stručnjaka, i to: Politički sustav, Obrazovanje i digitalno društvo, Nacionalna sigurnost, Poljoprivreda i turizam, Energetika i ekologija te Novi imidž i međunarodno pozicioniranje Hrvatske. Na konferenciji je bio zastupljen i cijeli državni vrh, pa su tako svoja izlaganja imali i premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon uvodnog izlaganja na temu političkog sustava Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Pero Maldini sudjelovao je na panelu Politički sustav, na kojemu su sudjelovali Lovro Kuščević, Davorko Vidović, Božo Petrov, Branimir Bunjac i Željka Markić. Sudionici panela su kroz raspravu o pitanjima izbornog sustava, izbora Predsjednika Republike te odnosa političke reprezentativnosti i stabilnosti iznijeli svoja viđenja i prijedloge mogućih unapređenja.

Poveznice:

https://www.youtube.com/watch?v=kbS__WEccps

https://www.vecernji.hr/vijesti/prof-maldini-bilo-bi-pozeljno-povecati-prefencijalno-glasovanje-1304499

https://www.vecernji.hr/vijesti/dulji-rok-za-prikupljanje-potpisa-za-referendum-1304644Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica