english English

5. Erasmus tjedan za nastavno i nenastavno osoblje

29.03.2019, 13:41:07

Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte organizirala je 5. Erasmus tjedan za nastavno i nenastavno osoblje, od 25. do 29. ožujka 2019. Ove je godine tako na Sveučilištu u Dubrovniku boravio 21 nastavnik i 16 predstavnika nenastavnoga osoblja – djelatnici ureda za međunarodnu suradnju. Sudionici su, uz kolege iz Hrvatske, iz 11 zemalja: Poljske, Španjolske, Turske, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Italije, Nizozemske, Bugarske, Izraela i Kazakhstana.

Erasmus tjedan svečano je otvoren prigodnim govorima i prezentacijama prorektora za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Martina Lazara i voditeljice Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sandra Memunić, nakon kojih je Justyna Giezynska, stručnjakinja za internacionalizaciju visokog obrazovanja, predsjednica Luminar fondacije i izvršna predsjednica Studybility organizacije iz Poljske, održala predavanje s temom Internacionalizacija kod kuće. Europska Komisija stavlja veliki naglasak na ovaj segment internacionalizacije upravo iz razloga jer ne mogu, niti moraju svi student i osoblje fizički sudjelovati u mobilnosti kako bi se osjetili dijelom procesa internacionalizacije. U tom smislu, Internacionalizacija kod kuće usmjerava se na razvoj različitih međunarodnih komponenti koje su potrebne za uključivanje studenata u obrazovne procese globaliziranog svijeta te podrazumijeva između ostaloga i aktivnosti u smjeru internacionalizacije kurikuluma, programa, ishoda učenja, istraživanja i drugo.

U okviru programa održan je i Međunarodni sajam, na kojem su sudionici Erasmus tjedna predstavljali svoja visoka učilišta. Zadnjeg dana Tjedna organiziran je izlet u Konavle.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica