english English

Znanstvene tribine

UNIDU znanstvene tribine

Sveučilište u Dubrovniku je 2017. pokrenulo ciklus znanstvenih tribina kojima javnosti želi predstaviti rezultate svojih istraživača, ali i istaknutih hrvatskih i svjetskih znanstvenika. Tim predavanjima nastoji široj javnosti približiti zanimljive znanstvene teme i upoznati ju s najnovijim znanstvenim postignućima, ali također i osnažiti ulogu Sveučilišta u lokalnoj zajednici. Želimo da ono bude mjesto promišljanja, sučeljavanja ideja, pokretanja novih inicijativa. Želimo da Grad i lokalna zajednica prepoznaju Sveučilište kao jedan intelektualni potencijal koji  može biti partner i koji može pomoći u nalaženju rješenja na mnoge probleme i izazove s kojima se susrećemo.

U tom vidu je i pokrenut ovaj ciklus znanstvenih tribina. Cilj svake pojedine tribine je dati objektivnu analizu određene teme, njenih pozitivnih i negativnih strana, rizika, primjera dobre prakse, preporuka, i to s raznih aspekata. Stoga kao gosti sudjeluju  znanstvenici i stručnjaci koji su pozvani iznijeti svoje, možebitno i različite,  stavove, ali temeljene na konkretnim podacima i provjerljivim argumentima. Također, kako u znanosti nema dogmi i sve je podložno sumnji, propitivanju i raspravi, uvijek se nakon uvodnih izlaganja  predavača i publika može slobodno uključiti, postaviti pitanja i iznijeti svoja iskustva i promišljanja na temu.

Zahvaljujemo svima koji su svojim dolascima i sudjelovanjima  podržali ovu inicijativu Sveučilišta.

Nadamo se da ćemo se vidjeti i na idućim tribinama,  a mi ćemo s naše strane izborom sugovornika i tema nastojati ih učiniti zanimljivima i vrijednim dolaska.

 Repozitorij
Tražilica