english English

Studij Povijest stanovništva

Znanstveni skup u Kotoru

Znanstveni skup „Isprepleteni identiteti: Kotor, Dubrovnik i njihovo zaleđe u višestoljetnoj perspektivi" održao se 21. i 22. travnja 2017. u Kotoru, u organizaciji dubrovačkog Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kotorskog Hrvatskog građanskog društva Crne Gore i Sveučilišta u Dubrovniku. Skup je treća radionica projekta „Transformacija kolektivnih i individualnih identiteta u Dubrovačkoj Republici od kasnog srednjeg vijeka do 19. stoljeća. Na skupu je svoje radove izlagao 31 znanstvenik iz Dubrovnika, Kotora, Bara, Beograda, Zagreba, Ljubljane i Sarajeva i doktorandi poslijediplomskog doktorskog studija Povijest stanovništva.

Javna obrana teme doktorskog rada

Javna obrana teme  doktorskog rada Grad Hvar u 19. stoljeću prema katastru Franje I. Sanje Lozančić održala se 21. travnja 2017., u sklopu znanstvenog skupa „Isprepleteni identiteti: Kotor, Dubrovnik i njihovo zaleđe u višestoljetnoj perspektivi u Kotoru.

Pristupnica je branila  temu pred Povjerenstvom:

Akademik Nenad Vekarić,  Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku

dr. sc. Irena Ipšić, znanstvena suradnica, član, Sveučilište u Dubrovniku

doc. dr. sc. Ivana Lazarević, znanstvena suradnica, član, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku

Mentor: prof. dr. sc. Irena Benyovsky Latin, znanstvena savjetnica, Hrvatski institut za povijest

Antun Koncul obranio doktorski rad

Antun Koncul, doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju Povijest stanovništva  obranio je 19. siječnja 2017., na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,  doktorski rad pod naslovom  Stanovništvo župe Gradac 1709.-1918., i stekao akademski stupanj doktora humanističkih znanosti, znanstveno polje povijest.


Tražilica