english English

Odjel za akvakulturu

Nastupno predavanje dr. sc. Kruna Bonačića

U skladu s Odlukom o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno– nastavna zvanja, umjetničko-nastavna zvanja i nastavna zvanja i Odlukom Senata donesenoj na 149. sjednici održanoj 21. svibnja 2018., obavještavaju se svi nastavnici i studenti, da će u sklopu redovite nastave pred studentima, nastavnicima i Povjerenstvom za ocjenu nastupnog predavanja, nastupno predavanje održati dr. sc. Kruno Bonačić. Tema nastupnog predavanja: Problematika uzgoja ranih razvojnih stadija riba, a održat će se u zgradi Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Ćira Carića 4, u predavaonici D01, u ponedjeljak, 4. lipnja 2018., u 13 sati.

Obrazovni program Coca-Cole i SELECTIO grupe

Grupa  SELECTIO partner je tvrtke Coca-Cola u provedbi besplatnoga obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima. U okviru tog programa, održat će se u više hrvatskih gradova, pa i u Dubrovniku, trodnevna radionica na kojoj će naglasak biti upravo na ona poslovna životna znanja i vještine koje poslodavci traže i očekuju od budućih zaposlenika, što je iznimno korisno za studente koji se pripremaju za izlazak na tržište rada. Više informacija o ovom programu može se pronaći na: https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr, a radionica će se u Dubrovniku održati od 24. do 26. travnja.

Studenti se mogu prijaviti slanjem životopisa na e-mail adresu: coca-cola@selectio.hr  i ispunjavanjem obrasca na poveznici: https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr.

Posjet mrijestilištu SEA BASS JUNIOR d.o.o.

Studenti svih godina preddiplomskog studija Akvakultura u pratnji doc. dr. sc. Ane Bratoš Cetinić i dr. sc. Kruna Bonačića posjetili su mrijestilište lubina SEA BASS JUNIOR d.o.o. u vlasništvu Vjerana Bjelovučića, u Sućurju na otoku Hvaru. Studenti su imali priliku vidjeti kako izgleda postrojenje mrijestilišta, od tankova za uzgoj matičnog stoka, inkubaciju jaja, tankova za uzgoj ličinačkih stadija pa sve do uzgoja zooplanktona za potrebe prehrane ličinki. Upoznali su se s protočnim sustavom koji opskrbljuje mrijestilište vodom, automatskim hranilicama za ličinke, metodama dekapsuliranja račića Artemia salina koji služi kao prva hrana ličinkama i metodom gradiranja mlađi lubina po veličini.


Tražilica