english English

Odjel za komunikologiju

Akademska slikarica i kostimografkinja Danica Dedijer na Sveučilištu u Dubrovniku

Na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku u okviru kolegija Dubrovačka književnost nositeljice doc. dr. sc. Katje Bakija na diplomskim studijima Mediji i Odnosi s javnostima 18. siječnja 2018. gostovala je docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, akademska slikarica i kostimografkinja Danica Dedijer.
Danica Dedijer više se od četrdeset godina bavi kostimografijom, a tijekom tog razdoblja ostvarila je oko četiristo i pedeset kostimografija u hrvatskim i inozemnim kazalištima (drami, operi, baletu) te na filmu i TV, a za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja. Diplomirala je engleski i francuski na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i slikarstvo u klasi prof. Šime Perića na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu.
Studentima je prenijela dio svoga bogatog iskustva u radu na scenskom iščitavanju brojnih značajnih naslova iz dubrovačke književne baštine s posebnim osvrtom na najnovije uprizorenje Skupa Marina Držića u dubrovačkom kazalištu. Kao gosti redatelja predstave Ivice Kunčevića studenti su istog dana navečer nazočili generalnoj probi Skupa u Kazalištu Marina Držića.


Tražilica