english English

Euraxess

EURAXESS je program Europske komisije namijenjen mobilnosti istraživača i znanstvenika, a u Hrvatskoj ga provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Program se u Hrvatskoj financira većim dijelom kroz  FP7 HR-MOB projekt čiji je glavni cilj uspostava hrvatske mreže mobilnosti istraživača. Osim Europske komisije, program se također financira iz sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Potpisivanjem dokumenta pod nazivom „Declaration of Commitment“ Sveučilište u Dubrovniku je u rujnu 2009. službeno postalo punopravni član EURAXESS mreže.

Cilj ovog programa je pomagati stranim te iseljenim hrvatskim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima.

Program također pomaže i hrvatskim istraživačima kako bi se što bolje informirali po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje te financijskih pomoći i stipendija.

Povrh toga, EURAXESS pruža usluge sveučilištima, znanstvenim institutima i industriji koji žele oglasiti slobodna radna mjesta na europskoj razini i zaposliti strane istraživače.

Više informacija o samom programu te mogućnostima koje nudi može se pronaći na Euraxess portalu: www.euraxess.hr

Kontakt osoba

mag. rel. publ. Nikolina Potrebica,

E-mail: npotreb@unidu.hr

Tel.: +385 (0)20 446 061

 Repozitorij
Tražilica