english English

Studentske ekipe

Sveučilište u Dubrovniku redovito pohađa određeni broj amaterskih pa čak i profesionalnih sportaša koji uz svoje sportske obveze uspješno usklađuju i obrazovne.
Pohvalno je kako nekolicina njih redovito sudjeluje u sveučilišnom sportu.


MALONOGOMETNA EKIPA - SSSD

Ekipa malog nogometa je standardno jaka što dokazuje i podatak da je na državnom Sveučilišnom šporskom prvenstvu našla na pobjedničkom postolju i to osvojivši prvo (2003. i 2006.g.), drugo (2005.g.) i treće (2004.g.) mjesto. Ekipa SSSD ujedno redovito sudjeluje u Županijskoj malonogometnoj ligi te općinskom malonogometnom turniru Sv. Vlaho.


KOŠARKAŠKA EKIPA - SSSD

U sklopu Memorijala Vedrana Jelavića - Međunarodnog studentskog košarkaškog turnira, košarkaši svake godine ugošćuju sveučilišne ekipe ne samo iz Hrvatske nego i šire. Pored tog natjecanja košarkaši sudjeluju na Sveučilišnom športskom prvenstvu i Županijskoj košarkaškoj ligi.


ODBOJKAŠKA EKIPA - SSSD

U vrijeme održavanja međunarodnog košarkaškog turnira za studente, od 2004. godine održava se i Međunarodni odbojkaški turnir za studentice. Odbojkašice također redovito sudjeluju na Sveučilišnom športskom prvenstvu Republike Hrvatske.


RUKOMETNA EKIPA - SSSD

Rukometna momčad djeluje od 2005. godine. Većina igrača su ujedno članovi Rukometnog kluba ”Dubrovnik”. Stoga se razvojem sveučilišnog rukometa očekuje svijetlija budućnost ovu studentsku ekipu.


STOLNOTENISKA EKIPA - SSSD

Studenti, stolnotenisači iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate. Prvenstveni cilj je da ekipa SSSD postane stabilan županijski ligaš i na taj način ujedno sprema za međusveučilišna natjecanja.


ŠAHOVSKA EKIPA - SSSD

Otvoreno prvenstvo Sveučilišta, koje svake godine okuplja sve više studenata, predstavlja pravi način za selekciju sveučilišne šahovske ekipe. Do sada šahisti su osvojili jedno srebro i jednu broncu sa državnog Sveučilišnog športskog prvenstva.


JUDO EKIPA - SSSD

Mada ekipni uspjeh ovih sportaša još uvijek nedostaje, judašima uspjeh nije nepoznanica. Prvaci sa državnog studentskog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji (Maro Perak - 2005.g. i Ivana Mitrović - 2010.g.) samo neki od mnogih koji su bili na pobjedničkom postolju.


EKIPA ODBOJKE NA PIJESKU - SSSD

Ujedno i najmlađa ekipa SSSD, oformljena pred samo Sveučilišno športsko prvenstvo 2005. godine. Bit će zapamćeno da su Sveučilište u Dubrovniku po prvi put na natjecanju prestavljali odbojkaši Damir Miškić i Ivan Vuković.


VESLAČKA EKIPA - SSSD

Veslanje je široko poznat kao pravi akademski sport. Sveučilište u Dubrovniku redovito se natjeće na 4 regate, i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Do sada su veslači i veslačice postigle po jedno 3. mjesto na domaćinskoj regati ”Semper Primus”


JEDRILIČARSKA EKIPA - SSSD

Studentska jedriličarska momčad još uvijek čeka svoj prvi službeni nastup. Redovita destinacija trebala bi biti u Zadru na međunarodnoj Sveučilišnoj regati ”ELMAR”, koja je do sada bila propuštena isključivo zbog financijskih razloga. Treba naglasiti kako je jedrenje oduvijek bilo omiljen način razonode i nadmetanja među djelatnicima Sveučilišta. Preostaje nada kako će se nastupi i ostvareni uspjesi na međunarodnim regatama uskoro obnoviti.

 Repozitorij
Tražilica