english English

Sportski uspjesi

- 2003. i 2006. godina - Sveučilišne športsko prvenstvo
MALONOGOMETAŠI STUDENTSKI PRVACI HRVATSKE

Na Sveučilišnom sportskom prvenstvu u Kaštelima kod Splita, ekipa tadašnjeg Veleučilišta u Dubrovniku osvojila je prvo mjesto pobjedivši u finalu favorizirane domaćine, ekipu Sveučilišta u Splitu nakon izvođenja kaznenih udaraca rezultatom 5:4 (u regularnom djelu 1:1). Ekipa je bila u sastavu: Josip Begušić, Mateo Saulan, Abraham Matić, Davor Krešić, Marjan Ledinić, Hrvoje Vrtodušić, Matko Margaretić, Nikša Kisić i Alen Čelik. Voditelj: Saša Selmanović, prof.
Tri godine kasnije, u Umagu, na istom natjecanju dogodila se repriza samo što je protivnik u finalu bilo Sveučilište u Zagrebu. Nakon 2:2 u regularnom djelu, konačan rezultat bio je 10:9 što je osim velike radosti omogučio Sveučilištu u Dubrovniku plasman na Europsko studentsko prvenstvo. Sastav SSSD-a: Aldin Sarić, Bojan Butigan, Alen Mušan, Zoran Majkovica, John Daničić, Ivan Glavinić, Mateo Saulan, Marko Žarić, Davorin Krešić, Jerko Urlić, Davor Ždero i Marko Beletić, voditelj Marjan Ledinić.

- 2004. godina - Županijski kup u malom nogometu
EKIPA SSSD ZLATNA NA ŽUPANIJSKOM KUPU

Pored zapaženog 3. mjesta u županijskoj malonogometnoj ligi, ekipa Sveučilišta osvojila je 1. mjesto u županijskom kupu. U finalu koji se odigrao u Putnikovićima bili su bolji od ekipe Tom Mathys rezultatom 3:2 Sastav: Kruno Lujak, Dario Burđelez, Almir Avdić, Josip Begušić, Abraham Matić, Nikša Kisić, Milan Čučak, Đani Daničić i Mateo Saulan.

- 2005. godina - Studentsko prvenstvo u judu
MARO PERAK STUDENTSKI PRVAK HRVATSKE U JUDU

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u oranizaciji zagrebačkog Sveučilišta održano je pojedinačno i ekipno studentsko prventstvo Hrvatske u judu na kojem je student pomorskog odjela Maro Perak osvojio prvo mjesto u kategoriji do 90kg. Važno je naglasiti kako su se na istom prvenstvu medaljom okitili Kristijan Perak (do 75kg) i Massimo Salerno (iznad 100kg) osvojivši treće mjesto.

- 2010. godina - Studentsko prvenstvo u judu
IVANA MITROVIĆ STUDENTSKA PRVAKINJA HRVATSKE U JUDU
Na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u judu, održanom 15. svibnja 2010. u Samoboru, Sveučilište u Dubrovniku imalo je tri predstavnika. Najsjajnije odličje pripalo je Ivani Mitrović, studentici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, u kategoriji do 70 kg, dok je Josip Čavar, student Odjela za elektrotehniku i računarstvo, s dvjema pobjedama i porazom uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 81 kg, a nastupio je i Silvijo Oblizalo, student Odjela za elektrotehniku i računarstvo (do 73 kg).


-------------------------------------------------------------------

OSTALI ZAPAŽENI USPJESI DUBROVAČKIH STUDENATA

- 2005. godina - Sveučilišne športsko prvenstvo
TREĆE MJESTO U STOLNOM TENISU
Stolnoteniska ekipa SSSD u sastavu: Đuro Mileusnić, Maro Prpić, Antonio Burđelez i Nikša Butigan osvojila je brončanu medalju na Sveučilišnim športskim igrama u Rovinju.

- 2004.g., 2007.g., 2009.g. - Međunarodni studentski košarkaški turnir - Memorijal Vedrana JelavićaKOŠARKAŠI VICEPRVACI DOMAĆEG TURNIRA
Košarkaška ekipa SSSD osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom studentskom košarkaškom turniru - 2004. izgubivši u finalu od Veleučilišta u Karlovcu rezultatom 66:93. Sastav: Stijepo Brzica, Dražen Sentić, Boris Pranjić, Tomo Volarić, Pero Prce, Đivo Andrić, Mato Lončar, Orsat Kobilić, Sergej Marković, Nikola Blaić i Amir Tikveša.
Od tada nove generacije košarkaša su ponovile uspjeh 2007. i 2010. godine.

- 2003. i 2004. godina - Sveučilišne športsko prvenstvo
SREBRO ŠAHISTA
Šahovska ekipa u sastavu: Tomislav Musić, Hrvoje Knežić i Damir Trojić na Sveučilišnom športskom prvenstvu osvojila je drugo mjesto. Važno je naglasiti da su šahisti SSSD ostvarili treće mjesto na istom prvenstvu godine dana kasnije.

- 2000. godina - Veslačka regata ”Semper Primus I”
TREĆE MJESTO MUŠKOG OSMERCA
Na prvoj veslačkoj regati ”Semper Primus I” dubrovački veslači osvojili su 3. mjesto. Sveučilišnu ekipu je vodio Maro Kapović.

 Repozitorij
Tražilica