english English

Gradska djelovanja

Sveučilišni sportski savez - Dubrovnik nastoji aktivno se uključiti u sportsku zajenicu Grada organizacijom ili suradnjom u organizaciji različitih sportskih priredbi.

_________________________________________________

SSSD organizirao ljetni turnir u basketu ”3 na 3” za djecu i odrasle

STREET BASKET TOUR 2007.

U subotu i nedjelju, 11. i 12. kolovoza, na igralištu Pomorsko-tehničke škole u Dubrovniku, održan je turnir u uličnoj košarci - STREET BASKET TOUR '07.

Na tuniru je sudjelovalo ukupno 16 momčadi podjeljenih u tri kategorije: Školarci ('93. godište i ml.); Kadeti ('91. godište i ml.); Odrasli.

U kategoriji školaraca 1. mjesto i plasman na završni turnir PH u uličnoj košarci (Lipik, 16.-18. kolovoza) ostvarila je ekipa NHL u sastavu Ivan Vodopija, Ivan Mazić, Domagoj Delalija i Vlaho Mjehović. U finalu su savladali ekipu Prijatelji iz kvarta (Vjeko Barać, Filip Vujević, Marin Serdarević) rezultatom 21:12.

U kategoriji kadeta plasman na navedeni turnir ostvarila je ekipa Dream team (Tomislav Gabrić, Husnija Habul, Domeniko Hajdić, Bruno Perić) pobjedivši u finalu ekipu Đapići (Vlaho Rozić, Vedran Soko, Ivan Krešimir Kriste, Ante Barišić) rezultatom 21:15.

U seniorskoj kategoriji slavila je ekipa GCW i Prce (Frano Karač, Mario Kralj, Pero Prce, Frano Luetić) deklasiravši konkurenciju. U finalu su bili bolji od ekipe No name (Dražen Miličić, Goran Babić, Ivica Crnčević, Antun Koncul).

Nagrade najuspješnijima uručio je profesor Kineziološkog fakulteta u Zagrebu dr. Dragan Milanović.

Organizator turnira bio je Sveučilišni sportski savez - Dubrovnik, a turnir su omogućili sponzori: Croatia osiguranje d.d, Konel d.o.o., restoran Konavoski komin, pizzerija Skala, caffe bar Freaky i caffe bar Time out.

19.08.2007.


-------------------------------------------------------------------

Demonstracija sporta 2006.

U petak, 29.12.2006., volonteri sportske udruge DASD „Sveučilište“ (članica SSSD-a) organizirali su 1. sportsko-humanitarnu priredbu pod nazivom „Demonstracija sporta – 2006.“ Priredba je bila potpomognuta donacijom Raiffeisen banke, a cilj je bio okupiti najbolje sportaše dvoranskih sportova '93. godišta i mlađih da pred svojim roditeljima, prijateljima i ostalim znatiženicima demonstriraju svoja sportska umijeća i napredak ostvaren u 2006. godini.

U cijelodnevnom programu predstavljena je ženska odbojka, muški i ženski rukomet, mali nogomet, stolni tenis, badminton, muška i ženska košarka, karate, judo i gimnastika. Tijekom sportskih aktivnosti posjetiteljima su prezentirane osnovne informacije djelovanja pojedinog sporta u mlađim kategorijama kao što su: uvjeti u kojim se trenira, periodi upisa za nove članove, odrađena natjecanja i uspjesi u protekloj 2006. godini i dr. Na kraju cijelokupnog programa, 250-ak mladih sportaša ponovno je okupljeno na dodjelu priznanja najistaknutijim pojedincima ili pak pojedincima koji su najviše napredovali u 2006. godini, a to su: Marijeta Lolić (ženska odbojka), Ivica Duždević (muška odbojka), Matea Krile (ženski rukomet), Anes Avdić (muški rukomet), Marko Venier (stolni tenis), Joško Đilović (badminton), Ivo Caput (mali nogomet), Nikolina Jelavić (ženska košarka), Ivan Vodopija (muška košarka), Ivana Valjalo (karate), Ante Mišić (judo), Paula Ivančić (gimnastika).

Bitno je spomenuti kako je cijelodnevna priredba bila ujedno i humanitarnog karaktera. Od ulaznica od simboličnih 5 kuna prikupljeno je 945 kuna koje će biti namjenjene za kupnju sportske opreme djeci „Doma Maslina“.

 Repozitorij
Tražilica