english English

Upisi

Studiraj u međunarodnom okruženju!

Iako se prve asocijacije na grad Dubrovnik odnose na turizam, kulturu i spomeničku baštinu, Dubrovnik je i sveučilišni grad. Moderno Sveučilište u Dubrovniku specifično je po radu u malim skupinama čime je komunikacija s nastavnicima uvelike olakšana. Dubrovačko sveučilište integrirano je, što znači da se sastoji od odjela, ne fakulteta. Šest je sveučilišnih odjela: Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Pomorski odjel, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Odjel za akvakulturu, Odjel za komunikologiju, Odjel za umjetnost i restauraciju,  te se izvode i studij Povijest Jadrana i Mediterana i studiji Sestrinstvo i Kliničko sestrinstvo. Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata intenzivno radi na povezivanju s tvrtkama radi obavljanja stručne prakse, pa se studenti mogu već tijekom studija susresti se s tržištem rada. Uz to, studentima Sveučilišta u Dubrovniku nudi se svake godine razmjena na temelju Erasmus+ programa, što znači da mogu semestar ili godinu provesti na nekome od europskih sveučilišta, a imaju i mogućnost stručne prakse u institucijama, tvrtkama, udrugama.

Svim studentima Sveučilišta osigurana je besplatna ulaznica za: kinopredstave, kazališne predstave, koncerte, izložbe, muzeje, za šetnju gradskim zidinama, neograničen broj puta. Smatrate li pak da je Dubrovnik skup grad za studente, može se istaknuti da većina njih povremeno i privremeno radi uz studij; naime, nude se velike mogućnosti rada preko Studentskog centra, posebice u hotelijerstvu. Nažalost, Dubrovnik još uvijek nema studentski dom, ali bi njegova gradnja mogla početi uskoro, a očekivani završetak za dvije akademske godine. Bit će to moderan studentski dom koji će imati sve potrebne sadržaje za studente.

Natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2018./2019. godini

Senat Sveučilišta u Dubrovniku je na 145. sjednici održanoj 4. prosinca 2017. donio Odluku kojom se raspisuje Natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2018./2019. godini.

Više informacija o upisnim kvotama i uvjetima upisa nalazi se u ovdje.

 UPISI

Informacije za kandidate koji se prijavljuju za upis u prvu godinu studija  u akademskoj 2018./2019. godini preko NISpVU sustava

Proces prijava na preddiplomske studije odvija se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU), a kojemu se pristupa putem internetske adrese www.postani-student.hr. Više o procesu prijave na studijske programe možete pročitati na www.studij.hr .

VAŽNI DATUMI:

Prijave studijskih programa: 01. 02. - 16. 07. 2018. do 15:59 sati

Provedba ispita državne mature: 07. 06. - 29. 06. 2018.

Rok za unos rezultata dodatnih provjera, posebnih postignuća i preduvjeta: 09. 07. 2018.

Objava privremenih rang-lista: 11. 07. 2018.

Objava konačnih rang-lista: 16. 07. 2018. nakon 16:00 sati

Upisi na visoka učilišta: od 17. 07. 2018.

Obrazac prijave za upis u prvu godinu preddiplomskog studija - kandidati koji se prijavljuju preko NISPVU sustava (PDF). Popunjeni Obrazac prijave s navedenim prilozima treba donijeti na upis.

Termine upisa u I. godinu studija u akademskoj 2018./2019. (za kandidate koji su se prijavili preko NISpVu sustava) možete preuzeti ovdje.

__________________________

Informacije za kandidate koji su stariji od 24 godine, a prijavljuju za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2018./2019. godini

Obrazac prijave za upis u prvu godinu preddiplomskog studija - kandidati stariji od 24 godine (PDF). Popunjeni Obrazac prijave s navedenim prilozima treba donijeti na upis.

Termine upisa u I. godinu studija u akademskoj 2018./2019. (za kandidate koji su stariji od 24 godine) možete preuzeti ovdje.


Tražilica