english English

Studij Povijest Jadrana i Mediterana

Odluka o dodjeli 16 državnih stipendija „A“ kategorije redovitim studentima

Senat Sveučilišta u Dubrovniku na svojoj 147. sjednici utvrdio je konačnu rang listu i donio Odluku o dodjeli 16 državnih stipendija „A“ kategorije redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih  studija Sveučilišta u Dubrovniku za akademsku 2017./2018. godinu

Nastupno predavanje dr. sc. Jelene Obradović Mojaš

U skladu s Odlukom o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno– nastavna zvanja, umjetničko-nastavna zvanja i nastavna zvanja i Odlukom Senata donesenom na 147. Sjednici, održanoj 24. siječnja 2018., obavještavaju se svi nastavnici i studenti, da će u sklopu redovite nastave pred studentima, nastavnicima i Povjerenstvom za ocjenu nastupnog predavanja, nastupno predavanje održati dr. sc. Jelena Obradović Mojaš. Tema nastupnog predavanja je „Kolendarski kalendar u kulturnoj povijesti Dubrovnika“ a održat će se u sveučilišnom Kampusu, u učionici broj 60, u srijedu, 31. siječnja 2018., u 17:15 sati.

NAJAVA RADIONICE: Hrvatski glazbeni i liturgijski kodeksi srednjega vijeka: Interdisciplinarna obrad

Radionica Hrvatski glazbeni i liturgijski kodeksi srednjega vijeka: Interdisciplinarna obrada pod voditeljstvom prof. dr. sc. Hane Breko Kustura održat će se 23. siječnja 2018. na Sveučilištu u Dubrovniku, studiju Povijest Jadrana i Mediterana (učionica broj 60).

Cilj projekta je interdisciplinarna obrada liturgijskih i glazbenih kodeksa hrvatskih zemalja u razdoblju od 11.-17./18. stoljeća pohranjenih u hrvatskim i inozemnim arhivima. To je premijerni pothvat zajedničke suradnje muzikologa, filologa, pjevača, liturgičara i povjesničara umjetnosti specijaliziranih za dokumente srednjovjekovne hrvatske glazbe, pisane riječi, liturgije i likovnosti.


Tražilica