english English

izv.prof.dr.sc. Ivo Šperanda

Ivo Šperanda
Ured : E-K7
Telefon : 020 445 921
Lokalni telefon : 2921
Konzultacije : četvrtkom od 10 do 12
E-mail : Email


Osnovnu školu i gimnaziju završio u Dubrovniku, a potom i Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu – smjer vanjska trgovina.
Diplomirao 1983. godine s diplomskom radnjom pod naslovom: «Reguliranje količine novca u opticaju»
Na University of Sussex u Engleskoj (1994.) pohađao i završio specijalizaciju iz razvojne politike i financijskog managementa pod vodstvom profesora emeritusa Johna Singera.
Tijekom 1996. godine, nakon položenog ispita za brokera na zagrebačkoj burzi, boravio na usavršavanju i na londonskoj burzi.
Koncem 2000. godine uvršten na popis ovlaštenih procjenitelja nakon obuke i položenog ispita u okviru programa na Ekonomskom institutu – Zagreb.
Kao stipendist britanske Vlade tijekom 1998. godine izučavao poslovnu politiku britanskih poduzeća na University of Luton u Engleskoj, uz mentora profesora Johna Churchera.
Poslije pohađanja poslijediplomskog znanstvenog studija Poslovna ekonomija u turizmu na Ekonomskom fakultetu u Dubrovniku u srpnju 2008. stekao naslov magistra društvenih znanosti – polje ekonomije - s magistarskim radom „Uloga terminskih tržišta u turizmu i ukupnom gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije“,pod mentorskim vodstvom prof.dr.sc. Tonća Lazibata.
Temu doktorske disertacije “Učinci hedginga na izvoznu konkurentnost hrvatskog gospodarstva“ prijavo u travnju 2009. godine, a u lipnju iste godine prijavljena tema je i prihvaćena te je za mentora imenovan prof.dr.sc. Heri Bezić.
Doktorska disertacija je obranjena u siječnju 2011. na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i time stekao pravo na stupanj doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, polja ekonomije, grane međunarodna ekonomija
Govori engleski i talijanski jezik te se služi kompjutorskim alatom MS Office.
Nakon završenog fakulteta kraće je vrijeme radio u HTC «Babin Kuk», a potom u turističkoj agenciji «Atlas» (1984.), iz kojeg je odlazi s mjesta direktora razvoja Od 2004. godine zaposlen je u «Dubrovačkim ljetnim igrama» u svojstvu financijskog direktora do lipnja 2011. godine kada prelazi na Sveučilište u Dubrovniku gdje je na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju angažiran na kolegijima: Međunarodna ekonomija ; Međunarodna trgovinska politika ; Robne burze , Burze vrijednosnica; Upravljanje rizicima; Procjena vrijednosti poduzeća a na studiju Financijskog menadžmenta, na kojemu je bio i voditelj od osnivanja do listopada 2014., izvodi nastavu iz kolegija: Osnove financija i Burze vrijednosnica , Procjena vrijednosti poduzeća i Upravljanje rizicima.
U okviru Erasmus programa , kao gost predavač,predavao je na Sveučilištu u Sevilli, Sveučilištu u Palermu te na Sveučilištima u Gdyni ,Madridu i Vilnusu, a stranim studentima na razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku drži predavanja i vježbe iz kolegija Risk Management i Equity Markets. Repozitorij
Tražilica