UNIDU radio dobio priznanje za jubilarnu 15. obljetnicu postojanja

Studentski UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku dobitnik je priznanja za jubilarnu 15. obljetnicu postojanja. Nagradu su primili studenti diplomskog studija Mediji, Ivana Hladilo i Toni Jurić na Danima HURiN-a, koji su održani 18. i 19. listopada u Svetom Martinu na Muri.

Na Danima HURiN-a, u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika okupilo se dvjestotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija. Raspravljalo se o primjeni novog Zakona o elektroničkim medijima, ulozi privatnih i lokalnih radiopostaja u njemačkom medijskom prostoru, o radiju kao mediju, njegovoj budućnosti u odnosu na istraživanja slušanosti i navika slušatelja, vrijednosti radijskog emitiranja iz kuta autora i glazbenika te stanju u kreativnoj i kulturnoj industriji prije i poslije pandemije COVID-19. Partneri događaja su Zaklada Konrad Adenauer, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti i HDS ZAMP.

Podsjetimo, UNIDU radio dubrovački je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku, namijenjen prije svega studentima pri izvođenju radioničke nastave na svim godinama preddiplomskog studija Mediji i kultura društva. Emitiranje je započeo na internetu 20. prosinca 2007., a tri godine kasnije počelo je i emitiranje na 97,5 MHz na užem području grada Dubrovnika.

Predhodni članakDUmystic tim na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku
Slijedeći članakSindikat pomoraca Hrvatske – natječaj za stipendije