Zahvalnica profesoru Richardu Farkasu za desetljeće uspješne suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku

Na svečanosti održanoj u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, profesor Richard Farkas s DePaul University u Chicagu primio je zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu suradnju i osobit doprinos u razvijanju i održavanju Global Learning Experience (GLE) programa. Priznanje je uručio prorektor za poslovanje, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić.

Riječ je o programu koji je namijenjen podršci međunarodnog iskustva učenja i koji uključuje razvoj zajedničkih projekata s partnerskim institucijama te njihovu implementaciju u postojeće kolegije. Tijekom posljednjih deset godina, više od pedeset studenata Odjela za komunikologiju je sudjelovalo u programu, a ostvareno je i devet studentskih boravaka na DePaul University.

Prof. dr. sc. Pero Maldini, dugogodišnji suradnik profesora Farkasa i nastavnik s Odjela za komunikologiju, je istaknuo kako je profesorovo djelovanje bilo presudno u organizaciji aktivnosti te osiguravanju tehničke i financijske potpore. Dodao je kako su njegova gostovanja i predavanja značajno pridonijela kvaliteti nastave iz politoloških predmeta na Odjelu te kako je sudjelovanje u GLE programu omogućilo studentima kreativnu suradnju s inozemnim kolegama, objavu radova u stručnim publikacijama i povećalo međunarodnu vidljivost Sveučilišta.

Kvaliteta ove suradnje prepoznata je i nagrađena Thomas and Carol Dammrich Faculty Innovation nagradom koju dodjeljuje DePaul University za kvalitetu i inovaciju u internacionalizaciji kurikuluma.

Predhodni članakNatječaj za dodjelu stipendija studentima u redovitom statusu sveučilišnog prijediplomskog studija Nautike i Brodostrojarstva
Slijedeći članakJAVNI POZIV/NATJEČAJ za rad na projektu