Na humanitarnom buvljaku prikupljeno više od 2000 eura za rad udruge ‘Dva skalina’!

Erasmus Student Network Dubrovnik i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku su, 16. i 17. ožujka, organizirali humanitarni buvljak u Studentskom domu Dubrovnik s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Dva Skalina”. Zahvaljujući građanima, prikupljeno je više od 2000 eura, čime će se pružiti značajna podrška radu udruge.

Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u humanitarnoj akciji i nagradnoj lutriji, dok su najmlađi uživali u kreativnim radionicama tijekom oba dana događanja. Osim humanitarnog aspekta, buvljak je također dodatno osvijestio građane o važnosti očuvanja okoliša i promicanja održivosti.

Podržani od strane Europskog parlamenta, studenti su željeli potaknuti lokalnu zajednicu na sudjelovanje u Europskim izborima 2024. godine. Ovakve inicijative promiču temeljne vrijednosti Europske unije poput demokracije, solidarnosti i održivog razvoja, potiču lokalnu zajednicu da postanu aktivni građani svoje zajednice i doprinesu izgradnji bolje budućnosti.

Humanitarni buvljak nije bio samo prilika za kupnju i prodaju predmeta, već je postao simbol suradnje, solidarnosti i održivog razvoja. Kroz ovakve inicijative, mladi pokazuju svoju predanost stvaranju promjena u zajednici i potiču druge da im se pridruže.

Organizatori se zahvaljuju svim građanima na podršci ovoj hvalevrijednoj akciji!

Predhodni članakTjedan karijera otvoren izložbom ‘Rad na kulturnoj baštini  ̶  pokretač zdravlja i blagostanja’ i predavanjem ‘Briga o mentalnom zdravlju  ̶  povijesni pogled’
Slijedeći članakOdržan Career Speed Dating u sklopu Tjedna karijera