Novi projekt Studentskog zbora “UNIDU MENGA”

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta “UNIDU MENGA” kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice. Cilj projekta je podići svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4 te u Studentskom domu.

Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u četvrtak, 12. svibnja 2022. u 16:30 sati u Studentskom domu.  

Dubrovački Studentski zbor ovim uključuje Sveučilište u Dubrovniku u nacionalni projekt u kojem sudjeluju i ostala hrvatska sveučilišta kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podigli razinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja. Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku također želi potaknuti lokalnu i regionalnu samoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama.

Predhodni članakOdržana radionica „Statut i svakodnevica“ u Državnom arhivu
Slijedeći članakStudenti Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku posjetili brod Shabab Oman II