Otvorene prijave za 24. školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”

Prijave za školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” traju do 15. lipnja 2022 na novoj internetskoj stranici https://smk.hfs.hr/. Škola će se održati od 18. do 26. kolovoza 2022. u Varaždinu.

Škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Također, Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 23 godinu postojanja prošlo više od 3.000 polaznika.

Današnje je društvo u potpunosti društvo medija, stoga je pravo vrijeme da svi, a pogotovo mladi i njihovi roditelji, odgajatelji i profesori posvete posebnu pažnju medijskoj pismenosti. Današnja su djeca, djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini.

Svi profesori, učitelji, nastavnici, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima mogu se prijaviti do 15. lipnja 2022. godine na adresi https://smk.hfs.hr/prijavnica-2022.

Stručnost predavača i voditelja radionice kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost samo je još jedan dokaz uspješnosti škole. Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih.

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova I jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Od 18. do 26. kolovoza 2022. Varaždin će postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja, a zbog velikog interesa broj polaznika je ograničen.

Predhodni članakNATJEČAJ – voditelj ostalih ustrojstvenih jedinica u Zavodu za mediteranske kulture
Slijedeći članakStudentima predstavljena brodarska kompanija “Seaspeak”