Poziv studentima za sudjelovanje u projektu Hrvatske radiotelevizije „Meeting“

Meeting je HRT-ova Internet platforma za mlade (Youtube, Instagram, Facebook,Tik-tok)  zamišljena kao mjesto na kojem se ruše uvriježeni mitovi, potiče kritičko razmišljanje, promiče briga za mentalno zdravlje,promovira različitost, pruža drukčija perspektiva. Sve to na provokativan način, ali bez senzacionalizma.

Meeting se oslanja na znanstvene podatke, istraživanja i ankete provedene u Hrvatskoj. To je platforma koje je nastala na temelju istraživanja mentalnog zdravlja mladih i njihovih medijskih preferencija. Meeting je provokativan i duhovit format koji se oslanja na protagoniste koji predstavljaju presjek društva, a koji svojim iskustvom, hrabrošću i autentičnošću inspiriraju i potiču na razmišljanje.

Progovarajući o „teškim“ temama, Meeting  promiče pravo na različitost i međusobno poštovanje. Nastoji društvo koje je podijeljeno, učiniti boljim ne docirajući, već slaveći razlike. Meeting spaja, razvija empatiju i uči da nas sve nešto muči i da smo u tome povezani.

U prvoj sezoni  Meeting se bavi tzv. Romantičnim vezama, odnosno mitovima povezanim s temama koje definiraju ljubavne odnose: od rodnih stereotipa , seksualnosti, do nasilja i online veza. Neki od mitova su: Dečki ne plaču! (rodni sterotipi),  Što više veza, bolje. (seksualnost), Ljubomora je znak ljubavi. (veze), Ako ne pristanem, ostavit će me. (seksualnost), Seks bez emocija nije prevara (seksualnost), Seks prije braka (ni)je grijeh. (seksualnost), Prava ljubav je moguća samo između dečka i cure. (homoseksualnost), Djevojka mora brinuti o kontracepciji. (seksualnost) Ako je ostala trudna, sama si je kriva. (seksualnost), Moguća je ljubav s potpunim neznancem. (sexting)

Meeting je format koji se sastoji od video epizoda različitih trajanja (prilagođenih platformi na kojoj se nalaze)a  u kojima sudjeluju protagonisti koji prema temi  imaju osoban odnos.  

Meeting je znanstveno utemeljen format nastao prema  novoj Strategiji razvoja programa za djecu i mlade i u suradnji sa znanstvenicama Mirandom Novak i Sanjom Radić Bursać s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

EKIPA:

Autori i urednici projekta: Maja Fišter, Tomislav Mršić

Producentica: Sanja Knez

Stručni suradnici: doc.dr.sc. Miranda Novak, prof.soc.ped. Sanja Radić Bursać

Voditeljica strateškog projekta: Razvoj programskih usluga za djecu i mlade Rahela Štefanović

Snimatelji: Alan Stanković, Viktor Nenadić, Dario Hacek, Branko Pašić

Montažer: Hrvoje Mršić

Dizajner: Branimir Lazanja

Asistentica režije: Jasna Petraković

Novinari: Noa Maričić, Jozo Schmuch, Barbara Majstorović Ivezić

Linkovi na platforme:

https://www.youtube.com/results?search_query=meeting_official_HR

https://vm.tiktok.com/ZMLxtxr9d/

https://instagram.com/meeting_official_hr?utm_medium=copy_link

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=106231688718144&id=102885385719441

Svi zainteresirani studenti mogu se javiti na mail adrese: 

meetingofficialhr@gmail.com ili iva.novosel2@gmail.hr i simecka6988@gmail.com.

Sudjelovanje se i simbolično honorira, a za sve sudionike koji žive izvan Zagreba pokriveni su putni troškovi.

Predhodni članakRezultati Erasmus+ KA131 Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka – kombinirana kratkoročna mobilnost (BIP)
Slijedeći članakBesplatno sudjelovanje u obrazovnim programima kroz Microsoft Global Skilling Initiative