29. Europska znanstvena konferencija o mrežama i komunikacijama

29. Europska znanstvena konferencija o mrežama i komunikacijama EuCNC 2020, koja se, u suorganizaciji Sveučilišta u Dubrovniku, trebala održati od 16. do 19. lipnja, uslijed pandemije COVID-19, preselila se u virtualno okruženje, 16. – 17. lipnja.

EuCNC 2020 je ključni događaj koji pokazuje izvrsnost europskih istraživanja i inovacija u komunikacijskim tehnologijama. Tematski okvir konferencije obuhvaća i razvoj 5G (i 6G) sustava, a ukupno je prijavljeno 134 rada znanstvenika iz 46 zemalja, ne samo iz Europe, što ovaj skup čini jednim od najvažnijih u svijetu, u području komunikacijskih tehnologija.

Inicijator i predsjednik Tehničkog programskog odbora EuCNC 2020 je prof. dr. sc. Vlatko Lipovac, s Odjela za elektrotehniku i računarstvo. „Iako smo u sklopu Europskog projekta    H 2020 EuConNeCts4 (čega je EuCNC2020 dio), dvije godine intenzivno radili na pripremi ovoga velikog skupa (s trenutno 966 registriranih sudionika) u Dubrovniku uživo, vjerujem da će naš moto „The Connectivity Revolution“ biti ispunjen i u posve drugome okruženju nego smo planirali, te održati svjetsku prepoznatljivost EuCNC-a kao važnog foruma za prezentaciju rezultata istraživanja, kao i najboljeg mjesta za susrete tehnoloških vizionara i inovatora iz akademije i industrije, što svakako utire put prema općem uspjehu u ovoj dinamičnoj industriji čija brzina inovacija nema premca ne samo u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, nego i u ljudskoj povijesti“, rekao je prof. Lipovac.

Program Konferencije može se pogledati ovdje.

Predhodni članakPoništenje natječaja
Slijedeći članakDoc. dr. sc. Stjepan Srhoj objavio znanstveni članak u WoS CC Q1 časopisu