Deseta godina suradnje Sveučilišta u Dubrovniku i HGK u projektu WebPoSt

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodijelili su nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike). Riječ je o desetoj generaciji studenata koji sudjeluju u ovom projektu Sveučilišta i HGK.

Rektor Burum čestitao je na dobro odrađenom poslu i naglasio kako je to sjajna prilika za stjecanje iskustva i prije stjecanja diplome. Raduje ga što su povratne informacije izuzetno dobre budući da su svi poslodavci zadovoljni sa studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Predsjednica Županijske gospodarske komore Nikolina Trojić naglasila je desetu obljetnicu projekta koji postoji u kontinuitetu i pravi je primjer uspješne suradnje znanstvene i šire društvene zajednice. Predsjednica Trojić ovom je prigodom uručila zahvalnice za desetljeće suradnje rektoru prof. dr. sc. Nikši Burumu i asistentu Ivanu Grbavcu s Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji koordinira studente, a zahvalnicu za pročelnika Odjela za elektrotehniku i računarstvo prof. dr. sc. Marija Miličevića koji je zbog obaveza u nastavi bio odsutan,  u njegovo ime preuzela je prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica.

Dobitnici nagrada su:

1. mjesto:  student Mario Curavić za Centar za karijere mladih,

2. mjesto:  student Josip Simović za Ljekarne Dubrovnik,

3. mjesto dijele:  student Mato Tikvica za Društvo turističkih vodiča Dubrovnik

                             i studentica Mia Lazo za Kulturnu udrugu Mljet.

Ostali ovogodišnji studenti:  Marijo Obrovac za Najbolje godine d.o.o., Martin Kuzman za Lavmar d.o.o., Ivana Brajević za Taksislužbu i iznajmljivanje automobila “ARKA”, Arian Franušić za Ribolov Meri, Mihovil Mamić za Rosa bianca d.o.o., Loren Bjelokosić za Lapis Lapad d.o.o., Lora Mirčić za Orbis d.o.o. i Rado Senjo za Obrt za autotaxi prijevoz Vlaho dobili su pohvalnice.

Ove godine na projektu je sudjelovalo ukupno 12 studenata koji su napravili 14 web stranica. Interes poduzetnika je i ove je godine bio velik (čak 19 prijavljenih). Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocijenjenih. Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013., te traje punih 10 godina uz veliki interes malih poslovnih subjekata. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su tako svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja.

Predhodni članakTenth anniversary of cooperation between University of Dubrovnik and Croatian Chamber of Economy (HGK) in the WebPoSt project
Slijedeći članakStudenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik