Hackaton 2023.

U sklopu Erasmus+ projekta Play2Green (https://sociallab.fer.hr/play2green/), na kojem je jedan od partnera Sveučilište u Dubrovniku, od 18. do 22. rujna 2023., u zgradi Sveučilišta na adresi Ćira Carića 4, održat će se Hackaton kao završni dio virtualnog dijela mobilnosti studenata i predavača.

Cilj projekta je podizanje svijesti o okolišu i borbi protiv klimatskih promjena kod učenika na svim razinama obrazovanja. Cilj se namjerava ostvariti kroz poticanje inovativnih praksi učenja i podučavanja o “zelenim” ekološkim temama kroz izradu obrazovnih materijala i ozbiljnih igara temeljenih na novim tehnologijama koje su uključive i primjenjive na raznim razinama i područjima obrazovanja i osposobljavanja mladih, bez obzira na njihove mogućnosti.

U prvom dijelu projekta, tijekom Hackatona studenti će u međunarodnim timovima, pod mentorstvom predavača iz partnerskih organizacija izraditi prototipove pet informatičkih rješenja u obliku scenarija za ozbiljne igre koje pokrivaju područje “zelenih” tema važnih za okoliš. Na Hackatonu će sudjelovati 20-ak studenata i 15 nastavnika iz četiri europske države.

Predhodni članakČlanak prof. dr. sc. Srećka Krile objavljen u WoS Q1 časopisu
Slijedeći članakZMK donirao sadnice autohtonog rogača Osnovnoj školi Župa Dubrovačka