Izv. prof. dr. sc. Katja Bakija dobitnica priznanja Doma Marina Držića za izuzetna ostvarenja

Izv. prof. dr. sc. Katja Bakija s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, ujedno i povjesničarka književnosti, urednica i književna kritičarka, dobitnica je vrijednog priznanja Doma Marina Držića za izuzetna ostvarenja u istraživanju, interpretaciji, promicanju i recepciji lika i djela Marina Držića na području izložbene, izdavačke i edukativne djelatnosti, posebnih događanja te projekata međunarodne suradnje.

Bakija je stalna suradnica Ustanove, a riječ je o osobi za koju djelatnici Doma Marina Držića na čelu s ravnateljem mogu opravdano reći kako je „vele vrijedan prijatelj od naše kuće“ (Dundo Maroje, IV, 4).

Iz Doma su naglasila kako upravo ove Držićeve riječi opisuju smisao priznanja koje je ustanovljeno s ciljem odavanja počasti istaknutim pojedincima koji su u suradnji s Domom Marina Držića postigli izuzetna ostvarenja u skladu s misijom Ustanove, a to je postati znanstveno – istraživački centar za proučavanje lika i djela najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića i mjesto u kojem će se svaki posjetitelj Doma vremenski vratiti u renesansu i osjetiti život tadašnjeg Dubrovnika.

U ime Grada Dubrovnika je svečanosti dodjele Priznanja, 2. svibnja, nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

Predhodni članakNastupno predavanje Anamarije Falkoni
Slijedeći članakOdluka o odabiru – Mongolija KA171 2023 – osoblje