Lina Šagi, dobitnica Rektorove nagrade

“Sveučilište u Dubrovniku – mjesto na kojemu se ostvaruju profesionalni snovi  

Od malih nogu sam znala da ću svoj život posvetiti pisanju, medijima i javnim nastupima. Svaka voditeljska uloga je bila moja, petice su padale iz sastavaka, eseja i zadaćnica, a najviše interesa sam posvećivala društvenim predmetima.  U srednjoj školi sam znala da svoju karijeru želim izgraditi u medijima pa sam počela razmatrati opcije za osobni i profesionalni razvoj. Sveučilište u Dubrovniku me toliko privuklo da sam odlučila napustiti Slavoniju i pet godina provesti na drugom kraju Hrvatske. Danas bez sumnje mogu reći da sam donijela najbolju moguću odluku.  

A po čemu je Sveučilište u Dubrovniku tako posebno? Pokušat ću svoje iskustvo opisati u formi klasične vijesti: Gdje? Sunčani, topli i po mnogo čemu posebni Dubrovnik je prekrasno mjesto za studiranje. Pozitivno okruženje studentima pomaže da ostvare svoj puni potencijal. Tko? Profesori na Odjelu za komunikologiju su, prije svega, prekrasni ljudi kojima je zaista bitno da studenti prepoznaju svoje talente, izbruse ih i u konačnici primijene u stvarnom životu. Osim profesora tu je nenastavni kadar koji daje sve od sebe da niti jedan student na Odjelu za komunikologiju ne bude samo broj. Kako? Vrijednim znanjem koje prenose profesori, komornom atmosferom, individualnim pristupom i praksom na radiju, televiziji i portalima. S Odjela za komunikologiju studenti izlaze spremni za sve izazove koje nosi stvarni život. Zašto bi budući novinari i komunikolozi trebali studirati u Dubrovniku? Zbog nezaboravnog studentskog iskustva, najljepšeg perioda u životu i profiliranja u medijske djelatnike koji će praviti razliku i isticati se u turbulentnom medijskom okruženju.  

Danas sam magistra javnih medija koja je spremna konkurirati na tržištu rada. Sveučilište u Dubrovniku ću zauvijek gledati kao svoj drugi dom i uvijek ću se truditi da svojim radom i trudom bacam pozitivno svjetlo na mjesto koje mi je omogućilo da ostvarim svoje osobne i profesionalne snove.”  

Lina Šagi

Predhodni članakOnline stručni skup “Studentski uspjesi” povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom
Slijedeći članakNatječaj za dodjeljivanje stipendija studentima slabijeg socijalno – ekonomskog statusa za ak. 2021./2022. g.