Na ovom studiju svi su vam obitelj

“Na ovom studiju osjećate se kao doma, svi su vam obitelj i svaki profesor će uvijek naći vremena za vas. S ovim studijem zavoljela sam novinarsku struku, i bez ovog studija ne bi radila ono što danas radim.

Nakon završenog preddiplomskog studija, dobila sam posao u 24sata, gdje i sada radim, kao lifestyle, a povremeno i kao news novinarka. Ondje sam već nešto više od godinu dana i mogu reći kako sam doista jako puno toga naučila. Moja zadaća je izvještavanje o lifestyle temama (poput zdravlja, psihologije, obitelji, kuhanja i slično). Radim i za web-stranicu i za tisak, a nešto manje od godine dana svoj posao obavljam iz udobnosti svoga doma, zbog pandemije. Ako ne idem na terene, onda tražim i osmišljavam teme u komunikaciji glavnim urednicima.

Prije nego sam dobila posao, moram naglasiti kako sam ga tražila u lifestyle ili fashion odjelu jer me to oduvijek zanimalo.

S obzirom na to da prije nikada nisam radila kao novinarka i ovo mi je prvi put, moj najveći poslovni izazov bio je nositi se s kritikama drugih. Opće je poznato da se svaki novinar bori s kritikama i vrijeđanjem drugih, pogotovo anonimnih komentarista. Naravno, kada se prvi put nađete u ovom poslu, bit će vam teško ali s vremenoom se naviknete.

Savjet koji bih dala drugim studentima za sretan završetak je da definitivno ne odustaju jer znanje i vještine koje će steći na ovom studiju trebat će im cijeli život! Koliko god mislili da su neki predmeti nepotrebni, vjerujte mi da nisu. Shvatit ćete to u poslu koji budete radili. Svaka stvar koju ste naučili na studiju pomoći će vam pri prevladavanju svih poteškoća s kojima ćete se susretati u poslovnom svijetu. Zato u studiranje uložite sav trud i volju, isplatit će se!”

Nikolina Živković

univ. bacc. nov. et rel. publ.

Novinar, 24sata

Predhodni članakPreminuo Ivan Vilović
Slijedeći članakIspitni rokovi – kolovoz i rujan 2021.