Nastavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo sudjeluju u Erasmus+ projektu INNOSID

Predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, Krunoslav Žubrinić i Ana Kešelj sudjelovali su na inicijalnom sastanku INNOSID (Innovative Solutions based on Emerging Technologies for Improving Social Inclusion of People with Disabilities) projekta održanog 4. prosinca 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

INNOSID projekt traje tri godine (2019.-2022.), a aktivnostima tog projekta želi se poboljšati društvena uključenost ljudi s posebnim potrebama koristeći inovativna rješenja temeljena na novim tehnologijama. To će se pokušati postići ostvarenjem tri važna cilja:

· Razvojem višejezične podrške za postojeće IT alate za poboljšanje društvene uključenosti osoba s posebnim potrebama;

· Razvojem inovativnih IT alata temeljenih na novim tehnologijama u svrhu poboljšanja društvene uključenosti osoba s posebnim potrebama;

· Poboljšanjem sustava visokog obrazovanja kroz podizanje svjesnosti, razvoj edukacijskog materijala otvorenog tipa i pružanje lekcija studentima i predavačima u području inovativnih IT rješenja temeljenih na novim tehnologijama.

Sveučilište u Dubrovniku jedan je od partnera u konzorciju INNOSID projekta koji čine 6 institucija visokog obrazovanja te jedna nevladina organizacija iz domene osoba s posebnim potrebama iz 5 Europskih zemalja (Hrvatske, Španjolske, Mađarske, Francuske i Portugala). Nositelj projekta je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a partneri na projektu su Universidad Politecnica de Valencia, University of Debrecen, IMT Atlantique Bretagne Pays de la Loire, Instituto Politecnico de Santarem, Sveučilište u Dubrovniku i Hrvatska zajednica za Down sindrom. Projekt je financiran iz sredstava Erasmus+ strateških partnerstava u području visokog obrazovanje (KA203).

U prvom dijelu sastanka projektni koordinator je predstavnike partnera upoznao s detaljima projekta, nakon čega je uslijedilo predstavljanje svih partnerskih institucija. U drugom dijelu sastanka članovi projektnog tima prezentirali su plan rada i ideje iz svog djelokruga nakon čega je uslijedila diskusija. Sastanak je završen dogovorom akcijskog plana za sljedeću godinu.

Predhodni članakIvica Martinjak: Enumeracija mrežnih puteva i pozitivnost matrica (Progress of Electrical and Electr
Slijedeći članakM. Lazar: Averaged controllability in a long time horizon