Održana InnovaMare završna konferencija u Šibeniku

Hrvatska i Italija su intenzivnom suradnjom u sklopu EU strategijskog projekta InnovaMare ostvarile značajan napredak u inovativnim tehnologijama za očuvanje Jadranskog mora. Kroz uspostavljen model dijeljenja stručnosti, poboljšana je učinkovitost tih tehnologija, što doprinosi održivoj Plavoj ekonomiji.

Završna konferencija projekta održana je na Veleučilištu u Šibeniku, u petak, 12. svibnja – označivši vrhunac gotovo 3 godine suradničkih aktivnosti.

Konferencija, koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora, imala je za cilj uključiti dionike (vlasti, sveučilišta, industriju i građane) u dugoročnu strategiju za poticanje Plave ekonomije Jadranskog mora. Fokusirala se na iskorištavanje digitalne i zelene tranzicije. Središnji dio događanja bila je prezentacija postignuća projekta InnovaMare, s posebnim naglaskom na novoosnovani Digitalni inovacijski centar (DIH). DIH će poticati razvoj inovativnih tehnologija za borbu protiv onečišćenja Jadrana.

Konferencija je uključivala govore ključnih dionika i panel raspravu o inovacijskom ekosustavu za plavu ekonomiju, koja je započela video demonstracijama DIH InnovaMare. Studenti koji su pohađali InnovaMare akademiju dobili su certifikate za sudjelovanje. Ceremonija je slijedila praktične demonstracije tehnoloških inovacija i posjete pilot lokacijama Living Laba Jadranskog mora.

Predhodni članakUspješno završen proljetni ciklus programa cjeloživotnog učenja stranih jezika
Slijedeći članakTematska predavanja o Lokrumu uz tisućitu obljetnicu benediktinskog samostana