Predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovali na inicijalnom sastanku Erasmus+ Play2Green projekta

Predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, Krunoslav Žubrinić i Ana Kešelj sudjelovali su na inicijalnom sastanku projekta Play2Green (Play to Green: Serious Gaming for Universal Access to Green Education) projekta održanom od 30. studenoga do 2. prosinca 2022. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Play2Green projekt traje tri godine (2022.-2025.), a aktivnostima toga projekta želi se podizati svijest o okolišu i borbi protiv klimatskih promjena kod učenika i nastavnika na svim razina obrazovanja.  To će se pokušati postići ostvarenjem dva važna cilja vezana uz „zelene“ teme:

  • Poticati inovativne prakse učenja i podučavanja o „zelenim“, ekološkim temama kroz razvoj obrazovnih materijala u obliku ozbiljnih igara na temu ekologije temeljenih na novim tehnologijama koje će razvijati studenti iz partnerskih institucija pod vodstvom mentora. Ideja je da se na takav inovativan i zanimljiv  način „zelene“ teme pokušaju uključiti u nastavne sadržaje onih nastavnih predmeta koji inače u sebi inače ne uključuju takve sadržaje.
  • Poboljšati uključenost i raznolikost u svim područjima obrazovanja i osposobljavanja mladih primjenom principa Univerzalnog dizajna pri izradi obrazovnih materijala koje će moći koristiti svi sudionici obrazovnog procesa bez obzira na svoja predznanje i mogućnosti.

Sveučilište u Dubrovniku jedan je od partnera u konzorciju projekta Play2Green koji čine 5 institucija visokog obrazovanja te jedna nevladina organizacija iz domene osoba s posebnim potrebama iz 4 Europske zemlje (Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Francuske). Nositelj projekta je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a partneri na projektu su  Universidad Politecnica de Valencia, University of Debrecen, IMT Atlantique Bretagne Pays de la Loire, Sveučilište u Dubrovniku i Asociación de Familias y Personas Sordas de Valencia (ASPAS Valencia). Projekt je financiran iz sredstava Erasmus+ programa strateških partnerstava (KA220).

U prvom dijelu sastanka projektni koordinator je predstavnike partnera upoznao s detaljima projekta, nakon čega je uslijedilo predstavljanje partnerskih institucija. U drugom dijelu sastanka članovi projektnog tima prezentirali su plan rada i ideje iz svog djelokruga nakon čega je uslijedila diskusija. Sastanak je završen dogovorom oko akcijskog plana za realizaciju projektnih aktivnosti.

Predhodni članakJavno predavanje izv. prof. dr. sc. Marije Benić Penava na Universidad de Magallanes Punta Arenas u Čileu
Slijedeći članakBook presentation of ‘Customs and Folk Beliefs on Pelješac’ by Jasenka Maslek