Prof. dr. sc. Martin Lazar održao predavanje na Los Alamos National Laboratory

Na poziv kolega s Los Alamos National Laboratory prof. dr. sc. Martin Lazar je u utorak, 27. listopada, održao predavanje u sklopu njihovog seminara za Primijenjenu matematiku i fiziku plazme. Predavanje je održano video vezom, a prof. Lazar predstavio je rezultate svojih istraživanja o upravljanju parametarski ovisnih sustava velikih dimenzija.

Inače, Los Alamos National Laboratory je jedan od najvećih znanstvenih instituta na svijetu  koji zapošljava preko 10 000 znanstvenika, a vjerojatno je najpoznatiji po tome što su se na njemu u sklopu tajnog projekta Manhattan tijekom 2. svjetskog rata osmislile i izradile prve nuklearne bombe.

Trenutno se u sklopu tamošnje grupe za primijenjenu matematiku bave, između ostalog, modeliranjem i optimalnim upravljanjem energetskih mreža (električnih, plinovoda, naftovoda), i zainteresirani su za suradnju upravo na tom području.

Predhodni članakObavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija Poslovna ekonomija – vježbe iz kolegija Informatika – grupa II.
Slijedeći članakOBAVIJEST STUDENTIMA PRVIH GODINA STUDIJA