Radionica Control of Dynamical Systems u sklopu projekta ConDyS

Radionica Control of Dynamical Systems u sklopu projekta ConDyS kojem je nositelj Sveučilište u Dubrovniku, a sponzorira ga Hrvatska zaklada za znanost, bit će održana od 14. do 16. lipnja 2021. na Sveučilištu u Dubrovniku. Cilj radionice je podijeliti najnovije rezultate i trendove u teoriji upravljanja dinamičkim sustavima te njezinim primjenama.

Radionica će se dijelom odvijati uživo, a dijelom virtualno. Sudjelovat će tridesetak znanstvenika: članovi projektnog tima, njihovi suradnici te zainteresirani stručnjaci. Pozvani predavači na radionici bit će Peter Benner s Instituta Max Planck u Njemačkoj, Marko Erceg, Luka Grubišić i Andrej Jokić sa Sveučilišta u Zagrebu, Jérôme Lohéac sa Sveučilišta Lorraine u Francuskoj, Darko Mitrović sa Sveučilišta u Beču, Ivan Veselić s Tehničkog sveučilišta u Dortmundu te Enrique Zuazua s Friedrich-Alexander-Universität u Nürnbergu.

Teorija upravljanja interdisciplinarno je područje koje povezuje matematiku s tehničkim znanostima i proučava dinamičke sustave s ulazima.  Rezultati iz teorije upravljanja uspješno su primijenjeni na mnoge konkretne zadaće iz područja kao što su elektrotehnika, strojarstvo, transport, komunikacije, medicina itd. Iako postojeća teorija pruža odgovore na brojna temeljna i praktična pitanja, mnogi važni problemi su i dalje nerazriješeni. Daljnji napredak u modeliranju i upravljanju (fizičkim ili ekonomskim) sustavima povezan je s razvojem sofisticiranih matematičkih alata.

Projektom ConDyS unutar hrvatske istraživačke mreže želi se trajno uspostaviti tim znanstvenika koji će se baviti matematičkom teorijom upravljanja i moći odgovoriti na najsuvremenije izazove povezane s problemima iz stvarnog života. Cilj je projekta pružiti nove teorijske metode i rezultate, analizirati pripadna numerička pitanja, razviti prikladni računski softver i potvrditi primjenu novorazvijenih metoda na sustavima koji proizlaze iz praktičnih problema, tako premošćujući međuprostor između teorijskih razmatranja i industrijskih primjena.

Više o radionici i prijavama na poveznici: http://condys.unidu.hr/workshop-2021/

Predhodni članakPrva odluka o odabiru kandidata za mobilnost osoblja, treći Erasmus+ Ka103 natječaj za osoblje, projekt 2019.g.
Slijedeći članakODLUKA I NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZA POMORSKE ŠKOLE I FAKULTETE U ŠKOLSKOJ/AKADEMSKOJ GODINI 2021./2022.