UNIDU radio na 19. seminaru „Hear me“

Studenti s UNIDU radija sudjelovali su na 19. međunarodnom seminaru studentskih radija „Hear me“ u Podgorici od 9. do 12. svibnja. Na seminaru se okupilo tridesetak predstavnika s deset radija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije te Crne Gore. Domaćin je bio Studentski radio KRŠ koji je obilježio deset godina postojanja, te im je ovo drugi put da su domaćini.

Predavanja su održali crnogorski novinari Petar Komnenić (TV Vijesti), Ivana Čogurić (Ecopatriotizam) i Darko Ivanović Skočko (NVO 35mm). Raspravljali su sa sudionicima o stanju u medijima i o novinarstvu. Studenti su imali priliku predstaviti svoje radijske programe i emisije te su razmijenili iskustva o praksi i radu. Kao primjer dobre povezanosti prakse i nastave dubrovački studenti su istaknuli novi kolegij Medijski laboratorij na prijediplomskom studiju Mediji i kultura društva.

Projekt „Hear me“ pokrenut je prije 15 godina na inicijativu studenata s Radija StopFM u Splitu, a Sveučilište u Dubrovniku bilo je domaćin četiri puta. Seminar je prije svega višednevno druženje studenata koji sudjeluju u kreiranju programa studentskih radija diljem Hrvatske i susjednih zemalja, a u edukativnom dijelu sudjeluju predavači iz područja novinarstva.

Predhodni članakNajava panela ‘Studiraj i treniraj’ na Sveučilištu u Dubrovniku
Slijedeći članakJavna tribina „Frekvencije i ekrani“ na Sveučilište dovodi poznata lica televizijskog i radio novinarstva