Diplomski studij Pomorstvo

 • O studiju

  O studiju

  Diplomski studij Pomorstvo specifičan je nastavak obrazovanja pomorskog kadra u svijetu što se ogleda u izrazitoj prožetosti znanstvenog i stručnog rada.

  On odgovara potrebama tržišta, brodara za kadrovima koji su u stanju upravljati suvremenim brodovima i tehničko-tehnološkim sustavima. Usmjeren je na razvijanje upravljačkih sposobnosti i vještina u mnogim granama gospodarstva osim pomorstva i u različitim područjima znanosti te čini osnovu za uspješno razvijanje poduzetništva.

  Diplomiranim studentima omogućeno je zapošljavanje u ustanovama i poduzećima čija je djelatnost vezana za pomorstvo, te upravljanje i realizaciju prometnog procesa. Studij pruža međunarodnu jednakovrijednost diploma i zvanja, međunarodnu usporedivost studijskog programa i mobilnost studenata i nastavnika.

 • Trajanje studija

  Trajanje studija

  Diplomski sveučilišni studij Pomorstvo traje dvije godine, ili četiri semestra (120 ECTS bodova).

 • Zvanje koje se stječe

  Zvanje koje se stječe

  Po završetku diplomskog studija student stječe akademski naziv magistar inženjer pomorskog prometa (mag. ing. nav. traff.).

 • Mogućnosti nastavka studija

  Mogućnosti nastavka studija

  Temeljni cilj sustavnom obrazovanju pomorskog kadra je stjecanje kompetencija i vještina za: upravljanje, rukovanje i održavanje suvremenim tehničkim i tehnološkim brodskim, lučkim i prometnim sustavima, znanstveno-istraživački rad u područjima pomorskih znanosti, aktivno sudjelovanje u gospodarskim djelatnostima, učinkovito upravljanje poduzećima i službama u području gospodarskih i javnih djelatnosti, s konačnom svrhom intenzivnijeg razvitka pomorskoga gospodarstva u cjelini.

  Nakon završetka diplomskog studija Pomorstvo studentima je omogućen upis na poslijediplomski sveučilišni studij Pomorstvo, nositelj kojega je Pomorski fakultet u Rijeci u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Sveučilištem u Zadru, Pomorskim fakultetom u Splitu, Hrvatskim hidrografskim institutom i Hrvatskom ratnom mornaricom.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis