Edukacija o zaštiti mentalnog zdravlja pomoraca

Nastavnici Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovali su na trodnevnoj edukaciji o važnosti mentalnog zdravlja pomoraca koja je održana u Rijeci u sklopu nastavka suradnje pomorskih odjela i fakulteta hrvatskih sveučilišta, Sindikata pomoraca Hrvatske i Međunarodne federacije transportnih radnika (ITF-a).

Psihologinja Rasini Bandara i dr. Asif Altaf iz ITF-a educirali su nastavnike o važnosti mentalnog zdravlja pomoraca, prepoznavanju ranih simptoma tjeskobe, stresa i kako se s njima nositi. Cilj je uvođenje kurikuluma o zaštiti mentalnog zdravlja pomoraca u određene kolegije na pomorskim odjelima i fakultetima kako bi se studenti pomorstva educirali o načinu zaštite mentalnog zdravlja te kako prepoznati kada nešto nije u redu i kada i na koji način zatražiti pomoć.

Republika Hrvatska će tako biti prva zemlja u Europi u kojoj studenti pomorstva dobivaju znanje o zaštiti mentalnog zdravlja.

Više informacija je dostupno na poveznicama:

https://sph.hr/

https://www.itfglobal.org/en

Predhodni članakPočeo prvi “FEB-UNIDU Summer Business Academy”
Slijedeći članakObjava Odluke i Natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima srednjih pomorskih škola i fakulteta za školsku/akademsku 2022./2023. godinu