Završna konferencija SeaClear projekta

Dubrovnik je u listopadu postao centar inovativnih rješenja za uklanjanje otpada iz mora, sve zahvaljujući projektu SeaClear kojeg provodi tim vrhunskih europskih stručnjaka. Radi se o prvom sustavu bespilotnih podvodnih i površinskih plovila za pronalaženje i prikupljanje otpada s morskog dna. 

U organizaciji Regionalne agencije DUNEA i Sveučilišta u Dubrovniku, 13. listopada u 10 sati, u Sveučilišnom Kampusu (Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik), održat će se završna konferencija pod sloganom „Smart Robots and Human Hearts – for Clean Oceans”.  

Moderator panela bit će Vicko Dragojević, a panelisti predstavnici partnerskog konzorcija. Imat ćete priliku postaviti pitanja i dobiti informacije direktno od pojedinaca koji su razvili ovaj sustav.

Uz misiju da se inovativna rješenja umjetne inteligencije koriste za dobrobit planete, projekt SeaClear prijavljen je 2019. godine na poziv Informacijske i komunikacijske tehnologije 2018. – 2020. te je od ukupno pedeset i šest prijavljenih, jedan od četiri projekta odobrenih za financiranje. Ukupni proračun projekta je iznosio skoro pet milijuna eura, financiran u sto postotnom iznosu iz programa HORIZON 2020. Regionalna agencija DUNEA i Sveučilište u Dubrovniku jedini su hrvatski partneri.  

Predhodni članakNatječaj za dodjelu Rektorove nagrade za znanost u 2023. godini
Slijedeći članakPotpisan Ugovor o ustrojavanju nastavne baze sa Studentskim centrom