Informativni dan o projektu „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“

Pozivamo Vas na INFO DAN o projektu ProtectAS (informativni dan o projektu Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta – KK.05.1.1.02.0013 – ProtectAS), koji će se održati u četvrtak, 02.03.2023., u Studentskom domu Dubrovnik, Ul. Marka Marojice 2B, s početkom u 11 sati.

Na Info danu predstavit će se problematika  balastnih voda, glavnog vektora za širenje štetnih organizama putem pomorskog prometa, a koja je dodatno naglašena klimatskmh promjenama i mogla bi imati sve teže posljedice na zdravlje ljudi i morskog okoliša. Rezultati projekta pridonijeti će smanjenju ranjivosti obalnog područja koje je najviše izloženo ljudskim djelatnostima i najranjivije na štetne utjecaje klimatskih promjena, a nizom predavanja u okviru Info dana predstavit ćemo i preliminarne rezultate projekta.

Projekt ProtectAS financira se sredstvima operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ (OPKK) a ukupna vrijednosti projekta iznosi 425 191,12 EUR.

Predavanja su otvorenog tipa, dostupna široj javnosti i pozvanim dionicima iz područja pomorstva, zdravstva i zaštite okoliša. Planirano trajanje Info dana je 3 sata, a detaljni program dostupan je u prilogu.

Predhodni članakPredavanje indijskog veleposlanika u sklopu Tjedna indijske kulture u Dubrovniku
Slijedeći članakErasmus predavanje dr. sc. Przemyslaw Krata