Inspiracija za buduće komunikacijske stručnjake- Održano drugo izdanje studentske PEP konferencije

Drugo izdanje studentske PEP konferencije, prve ovakve studentske inicijative u Dubrovniku, uspješno je održano 25. i 26. travnja na Sveučilištu u Dubrovniku te je i ove godine okupilo istaknute stručnjake iz područja odnosa s javnostima, novinarstva, marketinga i event menadžmenta.

Inicijativu su pokrenuli studenti s Odjela za komunikologiju, Leonarda TikvicaAndrea Batinić i Matko Haičman, koji su istaknuli važnost uspostavljanja platformi za umrežavanje i razmjenu ideja s vodećim stručnjacima i praktičarima iz pojedinih područja te zadovoljstvo što je njihov projekt naišao na veliku podršku Sveučilišta, partnera i lokalne zajednice.

Program konferencije je započeo panelom ‘Svjetla, kamera, akcija: Novinarstvo u praksi’ na kojem su sudjelovali Paula Klaić Saulačić (reporterka Dnevnika NOVE TV), Jadran Kapor (glavni urednik Dubrovačkog vjesnika i direktor regionalnih izdanja Slobodne Dalmacije), Donna Diana Prćić (RTL- ova reporterka) i Mislav Ćimić (novinar HRT Radio Dubrovnik i alumni Sveučilišta u Dubrovniku) koji su sudionicima prenijeli znanja i iskustva iz  dugogodišnjih novinarskih karijera, te dali brojne korisne savjete studentima za njihovu buduću karijeru.

Ovogodišnje izdanje konferencije su obilježile i inspirativne priče poduzetnika, profesionalaca i stručnjaka, pa su tako svoje priče podijelili Ante Kovačića (osnivač i pokretač “DubPub kviza”), dr. sc. Kristijan Sedak (profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu/ Govornička akademija Demosten), Elena Vračarić (vlasnica studija “Slatko kao cukar” i alumna Sveučilišta u Dubrovniku), Gloria Mage Gospić (CEO Komunikativne agencije, komunikacijska savjetnica i alumna Sveučilišta u Dubrovniku), Iva Sentić (menadžerica digitalnog marketinga/vlasnica agencije “Relaxed Dubrovnik”) i Ines Nanić (vlasnica agencije za luksuzne evente “Dubrovnik Event”).

“Zadovoljni smo što smo uspješno organizirali još jedno izdanje PEP konferencije koje je ostvarilo svoj cilj – pružiti studentima priliku da čuju iskustva i znanja iz prve ruke. Željeli smo potaknuti razmjenu ideja i učenje direktno od poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja odnosa s javnošću, novinarstva, marketinga i event menadžmenta, i sretni smo što smo u tome uspjeli. Zahvaljujemo svim predavačima, panelistima, sudionicima i studentima koji su se pridružili i pridonijeli ovom događaju svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem. Nastojimo da ova konferencija postane tradicija te se već nadamo ponovnom susretu iduće godine!”- istaknula je jedna od organizatorica događaja, Leonarda Tikvica.

Predhodni članakNajava izložbe “Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova”
Slijedeći članakStudenti na edukaciji o problematici utjecaja upravljanja kvalitetom na konkurentnost u proizvodnom sektoru