Studenti na edukaciji o problematici utjecaja upravljanja kvalitetom na konkurentnost u proizvodnom sektoru

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i studenti u programu Erasmus+ imali su prilike sudjelovati u edukaciji koja uključuje problematiku utjecaja upravljanja kvalitetom na konkurentnost u proizvodnom sektoru. Ista  je relizirana  u renomiranoj kompaniji FEAL Široki Brijeg u Bosni i  Hercegovini, a u okviru studentskog projekta pod nazivom “Upravljanje kvalitetom u proizvodnom sektoru-temelj konkurentnosti na međunarodnom tržištu“, nositeljice Leone Lučić.

Na edukaciji je sudjelovalo 17 studenata, a za njenu provedbu i uspješnost zaslužan je Feal tim, pod voditeljstvom operacijskog menadžera dipl. ing. stroj. gospodina Olivera Zovka, koji je ukazao na specifičnosti poslovanja kompanije i proizvodnje aluminijskih profila s teoretskog aspekta te proveo studente kroz proizvodne pogone kompanije. Studenti su imali prilike upoznati se s metodologijom kontrole kvalitete proizvoda, o čemu je, uz gospodina Zovka, govorio voditelj odjela za kontrolu kvalitete mag. ing. mech. gospodin  Božo Goluža.

U Feal-ovom showroom-u studenti su, u pratnji mag. ing. mech. gospodina Maria Šudića,  imali priliku vidjeti kako se izlažu proizvodi te čuti zanimljive informacije koje se odnose na ovo područje. U timu je sudjelovala i gospođa Iva Grbešić,  koja je voditelj marketinga u kompaniji Feal Široki Brijeg.

Zahvaljujući susretljivosti zaposlenika kompanije Feal, studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, pružena je jedinstvena prilika za upoznavanjem načina poslovanja i organizacije poslovnih procesa, koji omogućuju visoku konkurentsku međunarodnu tržišnu poziciju.

Predhodni članakInspiracija za buduće komunikacijske stručnjake- Održano drugo izdanje studentske PEP konferencije
Slijedeći članakOtvorena izložba “Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova”