Izv. prof. dr. sc. Marija Gjurašić na ERASMUS+ boravku u Kaunasu

Voditeljica studija Povijest Jadrana i Mediterana, izv. prof. dr. sc. Marija Gjurašić, boravila je od 24. travnja do 28. travnja 2023. u sklopu ERASMUS + programa mobilnosti u svrhu podučavanja i treninga na Vytautas Magnus University, u Kaunasu, Litva. Profesorica Marija Gjurašić održala je gostujuća predavanja studentima preddiplomskog studija Njemački jezik i komunikacije Fakulteta za humanističke studije na temu „Povijest hrvatskog turizma te uloga žena u njegovu razvoju tijekom 19. i početkom 20. stoljeća“.

Tijekom svog boravka na Sveučilištu u Kaunasu profesorica Gjurašić sudjelovala je i na više radnih sastanaka, između ostalih s voditeljicom ureda za međunarodne programe Fakulteta humanističkih znanosti, gđom Ugnė Vaičiulytė, te pročelnikom katedre za povijest, prof. Mariusom Sirutavičiusom, s kojima je razgovarala o statusu studija povijesti na litavskim sveučilištima, te mogućnostima projektne suradnje i mobilnosti nastavnika i studenata povijesti Sveučilišta u Kaunasu i Sveučilišta u Dubrovniku.

Domaćin je bila prorektorica za komunikacije, izv. prof. dr. Vilma Bijeikienė, koja je zaslužna za organizaciju svih aktivnosti tijekom Međunarodnog staff-weeka na Sveučilištu u Kaunasu, uključujući i izlet u glavni grad Litve, Vilnius.

Predhodni članakLjetna škola za intelektualno vlasništvo
Slijedeći članakPoziv na javnu obranu doktorskog rada pristupnice Sanje Lozančić