Jesenski ispitni rokovi za akademsku 2021./2022. godinu

Pregled jesenskih ispitnih rokova možete vidjeti u repozitoriju izbornika svakog pojedinog studija.

Jesenski ispitni rok započeti će od 22. kolovoza do 17. rujna 2022. godine.

Prvi termin jesenskog ispitnog roka započeti će u periodu od 22. kolovoza do 3. rujna 2022. godine.

Drugi termin jesenskog ispitnog roka započeti će u periodu od 5. rujna do 17. rujna 2022. godine.

Važno!

Broj izlaska na ispit

Prema Pravilniku o studijima i studiranju Sveučilišta u Dubrovniku (srpanj 2021. godine) student može polagati ispit iz istog predmeta najviše četiri puta u akademskoj godini u kojoj je predmet upisan, odnosno može ispit polagati sveukupno osam puta s tim da osmi put ispit polaže pred nastavničkim povjerenstvom.

Student koji u tekućoj akademskoj godini četvrti put ne položi ispit iz istog predmeta ima pravo pohađati nastavu iz tog predmeta u sljedećoj akademskoj godini, izvršavati sve obveze predviđene izvedbenim planom nastave i polagati ispit.

Student koji ne položi ispit pred nastavničkim povjerenstvom gubi pravo studiranja na upisanom studiju.

Studentima koji su studij na Sveučilištu upisali zaključno s akademskom 2020./2021. godinom i na odslušanom predmetu stekli pravo polaganja ispita, brojanje dopuštenih izlazaka na ispit započinje iznova od akademske 2021./2022. godine.

Odredbe Pravilnika primjenjuju se na sve studente Sveučilišta u Dubrovniku.

Napomena:

  • Ispit se može prijaviti najkasnije 3 dana prije, a odjaviti najkasnije 2 dana prije dana održavanja ispitnog roka. Za ispite koji se održavaju ponedjeljkom, prijave i odjave su najkasnije 3 dana prije održavanja ispita.
  • Kolokvirane ispite potrebno je također prijaviti putem studomata.

Predhodni članakŽelja za putovanjima i otkrivanjem nepoznatih krajeva u kombinaciji sa strašću prema tehničkim znanostima, dovela me je na Pomorski odjel!
Slijedeći članakPromotion of the book ‘Anton Perko – Seafarer, Courtier, Painter’ authored by Emeritus Professor Peter Zimmerman, PhD and Associate Professor Sanja Žaja Vrbica, PhD in the Museum of Military History in Vienna