Memorijalni skup posvećen Inoslavu Beškeru u sklopu konferencije Informacijske znanosti i novinarstvo 2023.

U sklopu ovogodišnje konferencije Informacijske znanosti i novinarstvo (ITN) 2023., održat će se poseban memorijalni skup posvećen životu i radu našeg nastavnika prof. dr. sc. Inoslava Beškera. Skup će se održati u srijedu, 20. rujna 2023., od 10 sati, u Interuniverzitetskom centru Dubrovnik.

Tijekom skupa, fokus će biti na različitim aspektima Beškerovog bogatog višegodišnjeg djelovanja u medijima, uključujući sustavno praćenje tema kao što su crkva, glazba, vanjska politika, jezik, kulturna i znanstvena politika te mnoge druge. Nadalje, posebna pozornost bit će posvećena Beškerovim enciklopedičkim i leksikografskim aktivnostima, uključujući legendarne rubrike “Pitajte Beškera,” “Riječ dana” i “Riječ tjedna,” koje su postale kultne, a dio su knjiga “Filološke dvoumice” i “Riječ po riječ” koje su doživjele iznimno velik broj čitatelja.

Istaknut će se i Beškerova znanstvena i nastavna karijera, uključujući predavanja na Sveučilištima u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, uvođenje novih kolegija i pisanje i uređivanje nekoliko znanstvenih djela i udžbenika. Najinteresantnija izlaganja s memorijalnog skupa bit će objavljena u Zborniku radova.

S ponosom ističemo da su suorganizatori ovog skupa Interuniverzitetski centar u Dubrovniku, Sveučilište u Dubrovniku i Hanza media, institucije u kojima je dr. Bešker intenzivno djelovao tijekom posljednjih dvadeset godina.

Pozivamo sve zainteresirane (studente i nastavnike) da sudjeluju na skupu posvećenom Inoslavu Beškeru i njegovom izvanrednom doprinosu medijskoj industriji.

Predhodni članakOdržana međunarodna konferencija IEEE MEDITCOM 2023
Slijedeći članakVidimo se na Noći istraživača – 29. rujna od 17 do 22 sata!