Vidimo se na Noći istraživača – 29. rujna od 17 do 22 sata!

Uzbuđeno odbrojavamo dane do ovogodišnje Noći istraživača koja će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna!

Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način. 

”Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ”Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.”, Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru?”, samo su neke od tema koje smo pripremili ove godine za vas. Teme su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a odvijat će se na popularnim gradskim lokacijama u vremenu od 17:00 do 22:00 sata

Split: Prokurative, Francuska alijansa, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu

Rijeka: Exportdrvo

Pula: Studentski trg i Fakultet ekonomije i turizma, Stanica 50

Zadar: Sveučilište u Zadru – obnovljena zgrada stare Tehničke škole, Sveučilišta u Zadru – Pomorski simulator (Ul. Ruđera Boškovića 2), Riva ispred Sveučilišta u Zadru, Trg pet bunara, Trg Petra Zoranića, Poljana Šime Budinića, Pomorska škola Zadar, Kazalište lutaka Zadar

Dubrovnik: Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4 

Detaljan program događanja pronađite na našoj mrežnoj stranici jaistrazujem.hr.

Podsjećamo da se Europska noć istraživača se organizira u okviru Horizon Europe projekta ”Reconnect Science with the Blue Society – Blue-connect’‘, koji okuplja 9 partnerskih institucija: Sveučilište u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci STEP-RI. 

Pridružite nam se u kreiranju, istraživanju i otkrivanju znanosti na ovogodišnjoj Noći istraživača!

Gradimo, liječimo, slikajmo, računajmo, dizajnirajmo… istražujmo zajedno i u 2023. godini!

Pogledajte kako nam je bilo prošle godine, kada smo privukli više od 7.000 zainteresiranih posjetitelja – broj koji svakako očekujemo nadmašiti ove godine!

Web stranica https://jaistrazujem.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/jaistrazujem

Instagram: https://www.instagram.com/ja_istrazujem_blueconnect/?hl=hr

TikTok: https://www.tiktok.com/@ja_istrazujem?lang=en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfSiZlto6rssD5QVikLE92w

Predhodni članakMemorijalni skup posvećen Inoslavu Beškeru u sklopu konferencije Informacijske znanosti i novinarstvo 2023.
Slijedeći članak3. međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2023.