Mladi znanstvenici iz cijele Europe sudjeluju na ljetnoj školi ‘Teorija upravljanja i strojno učenje’ na Sveučilištu

Sveučilište u Dubrovniku domaćin je ljetne škole ‘Teorija upravljanja i strojno učenje’ u suorganizaciji s prestižnim European Embedded Control Institutom.

Od osnivanja Instituta, program svake godine nudi dopunsko obrazovanje za doktorande, poslijedoktorande, mlade istraživače i inženjere uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka. Ovogodišnja škola održava se do 5. srpnja i bavit će se upravljanjem – teorijom koja povezuje primijenjenu matematike i inženjeringa te koja se primjenjuje u brojnim znanostima, industriji i novim tehnologijama. Danas ovo područje doživljava preporod zbog svojih snažnih veza s razvojem umjetne inteligencije i strojnog učenja.

U sklopu tečaja predstavit će se neki od temeljnih alata u teoriji upravljanja i strojnog učenja, pokazujući kako se oni mogu kombinirati i učinkovito primijeniti proizvodeći sinergijski učinak. Teorijske prezentacije bit će dopunjene praktičnim numeričkim zadacima koji će se rješavati upotrebom specijaliziranih računalnih programa.

Sudionici su 45 mladih znanstvenika, mahom s europskih sveučilišta, a predavači prof. dr. sc. Martin Lazar sa Sveučilišta u Dubrovniku i prof. Enrique Zuazua s njemačkog Erlangen-Nürnberg sveučilišta. Prof. Lazar je voditelj brojnih istraživačkih projekata na UNIDU, radio je i usavršavao se na nizu europskih sveučilišta i instituta, a u razdoblju 2016-2020 bio je prorektor za međunarodnu suradnju i znanost. Prof. Zuazua je autor više od 300  znanstvenih radova, osnivač i prvi direktor Baskijskog instituta za primijenjenu matematiku, dobitnik tri ‘znanstvena Oscara’, odnosno tri istraživačka projekta Europskog istraživačkog vijeća i dugogodišnji popularizator znanosti.

Predhodni članak3. Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja – KA171 2022., Crna Gora
Slijedeći članakRekordan broj polaznika na trećoj ljetnoj školi Summer Business Academy