Napustio nas je Nikola Beusan

Tužnim srcem javljamo da nas je nakon kratke i teške bolesti napustio naš dragi prijatelj i kolega Nikola Beusan.

Posljednji ispraćaj dragoga Nikole biti će u srijedu 10. studenoga 2021. godine u 11:00 sati na groblju Boninovo. Sveta misa zadušnica služiti će se istog dana u 16:30 sati u Katedrali.

Nikola Beusan rođen je u Dubrovniku 18. travnja 1954. godine. U Dubrovniku završava osnovnu, srednju pomorsku i Višu pomorsku školu, te u Rijeci je 1988. godine završava Pomorski fakultet. Tijekom 1974. godine plovio je na parnom brodu. Od 1977. godine, pa do 1990. godine plovio je na brodovima za rasuti teret, teški teret i polu-kontejnerski teret Atlantske plovidbe. Obnašao je službu Upravitelja stroja. 1991. godine zaposlio se u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik u svojstvu Republičkog inspektora sigurnosti plovidbe. Od 1999. godine bio je Port Control Officer tj. obavljao je inspekcijske preglede stranih brodova koji dolaze u Dubrovnik. Bio je dugogodišnji obnašatelj dužnosti lučkog kapetana u Kapetaniji Dubrovnik, a do mirovine, u koju je otišao prije dvije godine, voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Dubrovnik. Učestvovao je na seminarima koje organizira Ministarstvo mora prometa i infrastrukture za obuku inspektora sigurnosti plovidbe. Prisustvovao je sličnim seminarima i na međunarodnoj razini. Učestvovao je pri organiziranju posjeta kruzerima studenata Sveučilišta u Dubrovniku kako bi im se približilo njihovo buduće zvanje. Već cijelo desetljeće bio je i stručni suradnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, nesebično prenoseći svoje stručno znanje, godinama stjecano u plovidbi, mladim generacijama pomoraca, kroz dva kolegija „Tehnički nadzor i klasifikacija broda“ i „Dijagnostika kvarova“ koja je vodio.

Nikolu Beusana pamtiti ćemo i kao jednog od festanjula Feste Sv. Vlaha, što je zaslužio svojom čestitošću kao čovjek i kao poštovani član crkvene zajednice.

Predhodni članakStroj za usitnjavanje biljnog materijala
Slijedeći članakNatječaji – izbori u zvanja