Nastavnice Odjela za primijenjenu ekologiju sudjelovale na uvodnom sastanku DiBluCa projekta

Nastavnice prof. dr. sc. Vlasta Bartulović i izv. prof. dr. sc. Tatjana Dobroslavić sudjelovale su na prvom partnerskom sastanku međunarodnog Erasmus+ projekta “The digital Blue Career to overcome the Carbon Crisis – Innovations in Aquaculture Curriculum” [DiBluCa] koji je održan 23. siječnja na Vytautas Magnus University Agriculture Academy (VMU AA) u Kaunasu, Litva. Ostali partneri na projektu su Balikesir University (Turska), Odesa National University of Technology (Ukrajina) i University of Thessaly (Grčka).


COVID-19 i kriza uzrokovana ratom u Ukrajini istaknuli su vrijednost digitalnog obrazovanja u Europi, a projekt DiBluCa će razviti inovativni kurikulum visokog obrazovanja o održivoj akvakuturi sada i u budućnosti, što će doprinijeti osiguravanju održive industrije i dugoročnog zapošljavanja.


Projekt će se provoditi u više faza: identifikacija potreba sektora, razvoj i/ili ažuriranje kurikuluma te izrada nastavnih materijala. Projekt uključuje izradu digitalnog portala s e-učenjem i modulima najbolje prakse. Inovativni Priručnik za visoko obrazovanje u akvakulturi suočenoj s globalnim zatopljenjem bit će objavljen na engleskom jeziku, a e-knjiga će biti dostupna na svim jezicima projektnih partnera.


Projekt traje do 31. listopada 2025. godine.

Predhodni članakWith a little help of my friends: New UNIDU Q1 research on behaviour of exports in European and Asian emerging economies
Slijedeći članakOdržan kick off sastanak projekta Horizon-RIA ONE-BLUE u Barceloni