Nastavnici Pomorskog odjela održali predavanje učenicima u sklopu projekta Blue-connect

U okviru projekta “Reconnect Science with the Blue Society” (Blue-connect) učenicima prvih razreda Nautike i Elektrotehnike nastavnici Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku Srđan Vujičić, Nermin Hasanspahić, Maro Jelić, Miho Kristić održali su predavanje pod nazivom “Mjere sprječavanja onečišćenja okoliša s brodova”. Osnovni cilj projekta je ponovno povezati znanost s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti, jačajući razumijevanje znanosti i istraživačkog obrazovanja, te osnažiti povjerenje javnosti spram znanosti i istraživača i općenito njen utjecaj na društvo u mediteranskoj regiji.

U dva dana, 84 sudionika imalo je priliku upoznati se s utjecajem i mjerama koje se poduzimaju za smanjenje negativnog utjecaja brodarstva na okoliš. Međunarodna pomorska organizacija kroz MARPOL konvenciju, IMO rezolucije i smjernice, kao i edukaciju o novim tehnologijama, nastoji osigurati da se razvoj održivog pomorskog prometa odvija uz brigu i zaštitu okoliša svakog pomorca. Tijekom i nakon prezentacije sudionici su postavljali vrlo zanimljiva pitanja. Dali su svoje primjere i učinili prezentaciju još zanimljivijom.

Zapratite Pomorski odjel na instagramu.

https://www.facebook.com/people/Pomorsko-tehni%C4%8Dka-%C5%A1kola-Dubrovnik/100067681561640/

Web stranica: https://jaistrazujem.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/jaistrazujem

Instagram: https://www.instagram.com/ja_istrazujem_blueconnect/?hl=hr

TikTok: https://www.tiktok.com/@ja_istrazujem?lang=en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfSiZlto6rssD5QVikLE92w

Predhodni članakPanelom “Žensko poduzetništvo” obilježen Svjetski dan poduzetnica na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju u sklopu Globalnog tjedna poduzetništva u 2022.
Slijedeći članakIzvađeni kolektori za prihvat mlađi ugrožene plemenite periske