Nikola Jovančević, mag. ing. el.

“Studij Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu nametnuo mi se kao logičan izbor jer sam znatiželjan po prirodi i zanima me kako sve funkcionira.

Na studiju sam upoznao dobre prijatelje s kojima se i danas družim a u predavanjima sam doista uživao. Neka su mi se posebno urezala u pamćenje, to su kolegiji sadašnjega rektora Nikše Buruma i profesora Igora Mazića. Na njihovim sam predavanjima puno naučio i to znanje i dalje nosim sa sobom. U studiranju mi je najviše pomogla matematika. Treba je znati u dušu ako misliš napraviti nešto. Nakon toga je sve lakše kad imaš dobru matematičku podlogu. 

Trenutno sam časnik elektrotehnike (ETO) na jednoj cruise-kompaniji. U timu svatko duži svoju opremu, i za nju je odgovoran. Konkretno sam zadužen za opremu za sigurnost; vatrodojavu, protupožarna vrata, sprinkler-sustav, liftove, klizna vrata itd.

Odgovornost je velika a susrećem se s puno zahtjevnih intervencija. Ako baš trebam izabrati jednu, to je bilo mijenjanje ležaja na protuutegu lifta. Radilo se o visokorizičnom poslu na visini od sedam katova koje zahtijeva osiguranje samoga lifta (što je procedura za sebe), zatim osiguranje područja ispod njega, koordinaciju s kolegama i s drugim odjelima itd. Posao je prošao besprijekorno, i mogu se pohvalit da lift i dalje radi… Razvoj karijere nakon studija dugujem i kolegama; imao sam privilegiju raditi sa vrhunskim ljudima i stručnjacima, i puno sam od njih naučio. Nadam se da ću i ja sutradan biti u mogućnosti nekome jednako tako pomoći.”

Nikola Jovančević, mag. ing. el.

Časnik elektrotehnike (ETO)

Predhodni članakTjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku
Slijedeći članakVirtualni panel Budućnost novca