Održana akcija Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta za Udruge Down sindrom DNŽ i Lukjernica

Odjel za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku je u srijedu 20. prosinca organizirao akciju prikupljanja sredstava na adventskoj kućici ispred Studentskog doma.

Brojni posjetitelji su imali priliku donirati sredstva za korisnike Udruge za Down sindrom DNŽ i Udruge Lukjernica kupnjom ručno izrađenih božićnih ukrasa i uživati u prigodnim ribljim delicijama, vrhunskim vinima i sokovima osiguranima u suradnji s Ribom Mljet, Školjkarstvom Mušula, wine barom M’arden i Guuc prirodnim sokovima koji su nesebično podržali ovu akciju.

Korisnici udruga su izložili i predstavili održive božićne ukrase koje su ručno oslikali kroz niz radionica, a koji su izrađeni od praha ljuštura kamenica i dagnji. Ideja za izradu ovih veselih ukrasa nastala je kroz projekte Odjela s idejom o iskorištavanju odbačenih ljuštura školjkaša koristeći tako otpad iz marikulture kao sirovinu u drugim industrijama.

Zahvaljujemo se svim građanima velikog srca koji su podržali akciju i svim korisnicima Udruge za Down sindrom DNŽ i Udruge Lukjernica koji su sudjelovali na radionicama i izradili prekrasne božićne ukrase.

Predhodni članakČetvrta odluka o odabiru, Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja, KA131 2022.
Slijedeći članakImenovan novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku i ostali studentski predstavnici