Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta u sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine

U sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine, a povodom obilježavanja 45. obljetnice upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku i studij Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku organiziraju „Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta“.

Okrugli stol održat će se u petak, 19. travnja u 18 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

Sudionici su Katja Bakija, Vedran Benić, Patricija Cvinar, Irena Ipšić, Slavica Stojan i Sanja Vulić, dok je moderatorica Ivana Grkeš.

Nazivi tematskih cjelina o kojima će sudionici Okruglog stola govoriti su: Književnost kao prostor izgradnje i čuvanja identiteta (Katja Bakija), Mijene živoga Grada – očima svjedoka (Vedran Benić), Uloga humanističkog nasljeđa Dubrovnika u kreiranju turističkog branda (Patricija Cvinar), Humanistički studiji u očuvanju povijesnog identiteta Dubrovnika (Irena Ipšić), Glas humanistike – moć koja čuva ljudsko iskustvo i sluti moguće putove budućnosti (Slavica Stojan) i Jezična baština kao čuvar identiteta Grada (Sanja Vulić).

Predhodni članakVažno priznanje za članove Erasmus student networka Dubrovnik
Slijedeći članakZavršen drugi modul programa cjeloživotnog učenja Hrvatski jezik za strance A1, A2, B1, B2 / Croatian for foreigners A1, A2, B1, B2 – modul A1.2 za raseljene osobe iz Ukrajine