Projekt INNOVAMARE – Okrugli stol „Plava tehnologija – Razvoj inovativnih tehnologija za održivost Jadranskog mora“

Unioncamere del Veneto organizirat će online okrugli stol 18. i 19. veljače 2021. godine, u sklopu strateškog projekta InnovaMare s temom „Plava tehnologija – Razvoj inovativnih tehnologija za održivost Jadranskog mora“. Online sastanak o pitanjima plave ekonomije i plavih tehnologija ugostit će stručnjake na europskoj razini, a obraćat će se kreatorima politike i dionicima, kako bi se olakšala rasprava, prijenos znanja i razmjena dobre prakse u strateškim područjima plave ekonomije i plavih tehnologija. Cilj je prikupljanje preporuka za potporu razvoju prekograničnog inovacijskog ekosustava u području podvodne robotike i senzora.

Ovaj okrugli stol aktivnost je na projektu koji koordinira Hrvatska gospodarska komora, a sufinanciran je iz programa Interreg VA Italija-Hrvatska (2014.-2020.)  Za cilj ima stvaranje povoljnih uvjeta na prekograničnoj razini, jačanje strateških i operativnih sposobnosti, razvijanje inovacijskog ekosustava sposobnog za promicanje vrhunskih tehnologija za održivost Jadranskog mora, s posebnim naglaskom na podvodnu robotiku i senzore.

Na kraju okruglog stola identificirat će se projekti i prijedlozi kojima će se skrenuti pozornost institucija i aktera s ciljem provođenja učinkovitih i dugoročnih akcija poput održivosti i tehnoloških inovacija za očuvanje Jadranskog mora.

Link za registraciju za događaj je:

https://registrazioni.unioncamereveneto.it/293545.

Registracija je otvorena do 17. veljače 2021.

Po završetku registracije sudionici će primiti e-mail s vezom na ZOOM platformu za sudjelovanje u okruglom stolu. Simultano prevođenje osigurano je na hrvatski, engleski i talijanski jezik. Ističemo da će događaj biti snimljen.

www.italy-croatia.eu/innovamare

Koordinator projekta Innovamare je HGK, a Sveučilište u Dubrovniku je partner projekta. Sa UNIDua na projektu sudjeluju Odjel za akvakulturu i Laboratorij za inteligentne autonomne sustave (LARIAT).

Predhodni članakVirtualna međunarodna konferencija “Solidarity in culture: heritage protection under conditions of crisis”
Slijedeći članakNastupno predavanje dr. sc. Rozane Vojvoda